TikTok legt uit: Zo maak je met je iPhone een screenshot van een volledige internetpagina

Een nieuwe week betekent ook nieuwe TikTok-verhalen. Maar deze keer is het een tip voor iedereen die in het bezit is van een iPhone. TikTokker Shirley (@shirleyfied) legde namelijk uit hoe je een screenshot kan nemen van een volledige pagina. Op die manier moet je dus geen tien verschillende shots maken om een volledig artikel te kunnen delen met jezelf of anderen.

Dat er op TikTok vaak meer te vinden is dan enkel gekke dansjes en nieuwe hypes, is geen verrassing meer. Heel wat accounts helpen anderen met geniale tips en tricks, waaronder ook Shirley Fied. Zij legde namelijk aan alle iPhone-gebruikers uit hoe je de ultieme screenshot kan nemen. En aan de reacties te zien, waren er een heel aantal mensen die nog niet van de functie afwisten.

Volledig scherm

Iedereen kent het belang van screenshots. Je moet een trein halen en slaat voor de zekerheid de uren op, je wil een interview van je favoriete acteur/actrice opslaan of je wil stiekem je nieuwste Tindermatch met je vrienden delen, het kan allemaal. Maar nu heeft TikTokker @shirleyfied ook uitgelegd hoe je dat op een nog optimalere manier kan doen.

Door een bestaande functie kan je namelijk van een volledig tabblad een screenshot maken. Dat betekent dat je gsm automatisch alles op het scherm opslaat en je niet meer hoeft te scrollen om van iedere alinea een foto te nemen.

Hoe werkt het?

De functie werkt op dit moment enkel op internetpagina’s. Dat komt omdat je iPhone natuurlijk niet in staat is om een oneindig lange tijdlijn op te slaan. Maar op die manier kan je wel al je favoriete receptjes en interviews opslaan zonder dat het te veel plek in je filmrol opneemt.

De werkwijze is simpel. Je neemt een screenshot van een pagina, waarna links onderaan een voorbeeld verschijnt. Daar klik je op om nadien rechtsboven op de optie ‘Volledige Pagina’ te duwen. Als je dat hebt gedaan, dan verschijnt er een soort voorvertoning. Het volledige document kan je nadien als pdf opslaan op je telefoon.

Bekijk de TikTok met alle uitleg hier:

@shirleyfied

♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists
Meer
Lees meer...