TikTokkers genomineerd voor Grammy met ‘The Unofficial Bridgerton Musical’

Dinsdag werden de nominaties voor de Grammy’s bekendgemaakt. En daarbij is één opvallende genomineerde. In de categorie Best Musical Theatre Album is namelijk The Unofficial Bridgerton Musical genomineerd. Een musical die zich volledig afspeelde op Tiktok en gemaakt werd door Tiktokkers Abigail Barlow en Emily Bear.

Wat als Bridgerton een musical was? Dat was de vraag die Tiktokkers – en professionele songwriters – Abigail Barlow en Emily Bear zich stelden begin dit jaar. Wat volgde was een reeks TikToks waarin ze verschillende nummers brachten uit de fictieve musical, die alvast de naam The Unofficial Bridgerton Musical kreeg. En nu kan het duo met die video’s een Grammy Award winnen.

The Unofficial Bridgerton Musical

De eerste video van The Unofficial Bridgerton Musical verscheen op 10 januari 2021. In die video zong Abigail het nummer Daphne’s Song, die dus in het teken stond van het hoofdpersonage uit het eerste seizoen, gespeeld door Phoebe Dynevor. Daarna volgden nog 14 andere nummers uit de fictieve musical. De populairste uit de reeks is het nummer If I Were A Man over Eloise Bridgerton (die in de reeks gespeeld wordt door Claudia Jessie). Deze TikTok kreeg meer dan 10 miljoen views.

Nadat de nummers op TikTok verschenen, kregen Abigail en Emily de kans om het ook op cd uit te brengen. Zo werd het album ‘The Unofficial Bridgerton Musical geboren. En het is dat album dat nu kans maakt op een Grammy Award.

@abigailbarlowww

Ignore the terrible ✨queens English✨ ##IsThisAvailable ##fyp

♬ original sound – Abigail Barlow
@abigailbarlowww

What kind of song should I write next? Let me know in the comments ✨💜 ##bridgertonmusical ##fyp

♬ original sound – Abigail Barlow

Reactie op nominatie

Het duo deelde ook al een video op TikTok (waar anders?) van hun reactie op de Grammy-nominatie. De twee kunnen hun geluk duidelijk niet te boven. Of het duo ook echt de award in ontvangst zal mogen nemen, valt natuurlijk nog af te wachten. Ze nemen het in hun categorie namelijk op tegen enkele grote namen als ‘Andrew Lloyd Webber’s Cinderella’ en ‘Les Misérables: The Staged Concert’.

De uitreiking van de 64ste Grammy Awards vindt plaats op 31 januari 2022 in Los Angeles.

@abigailbarlowww

WE WERE THE LAST ONE TO BE ANNOYNCED OH MY GOD WERE GOING TO THE GRAMMYS @emilythebear ##bridgertonmusical

♬ original sound – Abigail Barlow
Meer
Lees meer...