Acteur Tom Cruise over waarom tweede ‘Top Gun’-film zo lang duurde: “Ik dacht dat het niet zou werken”

De nieuwste hit in de bioscoop is de film Top Gun: Maverick. De film is een sequel op de gelijknamige film uit 1986 en ook in de nieuwe film speelt Tom Cruise de hoofdrol. Die formule bleek een succes, want Maverick behaalde namelijk al een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar (984 miljoen euro). Daarmee is het nu al de meest succesvolle van het jaar.

Het heeft (ontzettend) lang geduurd, maar eindelijk is er een vervolg op de film Top Gun uit 1986. Hoewel de film in de jaren ’80 meteen een groot succes was, beslisten de makers en acteur Tom Cruise om toch niet meteen een vervolg te maken. In een recent interview met BBC Radio 1 legt Cruise uit waarom het 35 jaar duurde vooraleer de tweede film er kwam.

Top Gun: Maverick

Pete “Maverick” Mitchell is volledig terug. Na de eerste Top Gun-film is het eindelijk tijd voor de sequel. Top Gun: Maverick is sinds mei te zien in de bioscoop en doet het ontzettend goed. Wereldwijd kon de film al rekenen op een opbrengst van meer dan een miljard dollar, waardoor het meteen de best scorende film van het jaar 2022 werd.

In de nieuwe Top Gun-film zien we Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) terug. Hij wordt opgeroepen om een groep studenten te trainen tijdens hun opleiding als piloot. Daar leert hij Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller) kennen. Hij is de zoon van Petes overleden collega en vriend Nick, ook wel gekend als Goose. Maverick wordt dus terug met zijn verleden geconfronteerd en moet zijn angsten en trauma’s zien door te komen.

Naast Tom Cruise en Miles Teller zijn ook o.a. Val Kilmer, Jon Hamm, Monica Barbaro, Glen Powell, Jennifer Connelly en Ed Harris te zien. De titelsong komt van Lady Gaga.

Lang gewacht

Het succes van de film heeft sowieso te maken met de nostalgie die rond de film hangt. Heel wat mensen zagen de allereerste Top Gun toen ze jong waren en krijgen met Top Gun: Maverick de kans om dat moment te herbeleven. De nieuwste film zorgt er ook voor dat die nostalgische gevoelens worden aangewakkerd. Zo zijn er verschillende flashbacks en keren er ook heel wat oude bekenden terug.

In een recent interview vertelt Tom Cruise dat dit juist het perfecte moment was om een tweede film te maken. “Het was altijd de bedoeling om een vervolg te maken”, zei hij. “Maar dat vervolg lag zelfs al op tafel toen de eerste nog moest gemaakt worden. Maar toen kwamen mensen met verschrikkelijke ideeën en wist ik gewoon dat het toen niet ging werken.” Nu, meer dan dertig jaar later, leek het hem wel het juiste moment. “Ik wist dat als ik het ooit terug zou doen, ik het nu moest doen. Alles viel op zijn plaats.”

Meer
Lees meer...