Tomorrowland gaat dit jaar digitaal door: Dimitri Vegas & Like Mike tekenen alvast present

We krijgen deze zomer dan toch een beetje Tomorrowland voor de kiezen. Daarvoor moet je in juli niet afzakken naar terrein De Schorre in Boom, maar je kan tijdens het laatste weekend van juli genieten van een digitale versie van het dancefestival. Dagtickets kosten 12,50 euro, voor een heel weekend betaal je 20 euro. Dimitri Vegas & Like Mike zijn alvast van de partij.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli zou normaal gesproken het laatste weekend van Tomorrowland doorgaan. Door de coronacrisis gaat dat uiteraard niet door en in plaats daarvan krijgen we Tomorrowland Around The World, the digital festival voor de kiezen.

Gloednieuw podium

We mogen ons verwachten aan een livestream van dj-sets met alle video- en 3D-technieken die we van Tomorrowland gewoon zijn. Tijdens het normale festival zijn de dj’s op 16 podia tegelijk actief, nu worden er ‘slechts’ 8 podia ingericht. De nieuwe mainstage van dit jaar is speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld. Die krijgt de naam The Reflection of Love – Chapter 1.

Het zal lijken alsof de podia echt opgebouwd zijn en gefilmd worden, maar in feite zal het om projecties gaan. Je zal ook gebabbel horen en muziek die van allerlei podia samenkomt. Het is aan jou om de line-up onder de loep te nemen en na te gaan voor welk podium je wil shaken.

Voor de fans is er ook dit jaar weer de Moosebar met schlagermuziek.

(Nieuwe versoepelingen: picknicken en op bankjes zitten toegestaan, alle mondmaskers volgende week geleverd.)

Wereldwijd beschikbaar

EPA

Over de hele wereld krijgen Tomorrowland-fans de kans om een digitaal ticket te kopen. De organisatoren hopen alvast dat honderdduizenden mensen op een verantwoorde manier samen zullen komen.

Dagtickets kosten 12,50 euro, een weekendticket 20 euro. De livestream zal exclusief te volgen zijn via tomorrowland.com, telkens van 15 uur tot 1 uur ’s nachts. Ook kan je met een ticket het festival via drie verschillende toestellen bekijken. Naast muziek, licht- en vuurwerkshows, zijn er ook nog webinars, games of workshops.

Als eerste namen werden Dimitri Vegas & Like Mike al aangekondigd. Op maandag 15 juni volgen er meer namen. De ticketverkoop start op 18 juni.

Meer
Lees meer...