‘Top Gun: Maverick’ breekt record tijdens openingsweekend

De nieuwste hit in de bioscoop lijkt de film Top Gun: Maverick te zijn. De film is een sequel op de gelijknamige film uit 1986 en ook in de nieuwe film speelt Tom Cruise de hoofdrol. Die formule bleek een succes, want de film kent een gigantisch goed openingsweekend. Over de hele wereld behaalde Top Gun: Maverick al een opbrengst van 248 miljoen dollar (zo’n 230 miljoen euro). Daarmee doet het een goede zaak in de ranglijsten.

Sinds vorige week is Top Gun: Maverick in de zalen te zien. Net zoals in de eerste film uit 1986 is acteur Tom Cruise terug te zien in de rol van Pete “Maverick” Mitchell. Na het eerste weekend is de nieuwste Top Gun alvast een succes te noemen. Het behaalde namelijk het vierde beste openingsweekend sinds het begin van de pandemie.

Openingsweekend

Nostalgie werkt en dat is nog maar eens bewezen. Na het succes van Top Gun in de jaren ’80, besloot filmmaker Joseph Kosinski om het nog eens te proberen, maar dan in de 21ste eeuw. En dat leek alles behalve een slechte zet, want de film doet het tijdens zijn eerste weekend meteen voortreffelijk. Bioscoopbezoekers lijken hun weg naar de sequel Maverick gevonden te hebben. Tijdens het eerste weekend bracht de film namelijk al 248 miljoen dollar (230 miljoen euro) op over de hele wereld. Dat meldt The Guardian.

Daarmee is Top Gun: Maverick de populairste niet-superheldenfilm sinds het begin van de pandemie in 2020. In de algemene ranglijst moet het Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en The Batman laten voorgaan.

Top Gun: Maverick

In de nieuwe Top Gun-film zien we Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) terug. Hij wordt opgeroepen om een groep studenten te trainen tijdens hun opleiding als piloot. Daar leert hij Bradley Bradshaw (Miles Teller) kennen. Hij is de zoon van Petes overleden collega en vriend Nick, ook wel gekend als Goose. Maverick wordt dus terug met zijn verleden geconfronteerd en moet zijn angsten en trauma’s zien door te komen.

Naast Tom Cruise en Miles Teller zijn ook o.a. Val Kilmer, Jon Hamm, Monica Barbaro, Glen Powell, Jennifer Connelly en Ed Harris te zien. De titelsong komt van Lady Gaga.

Bekijk de trailer van Top Gun: Maverick hier:

Top Gun: Maverick is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...