‘True Crime Belgium: Verliefd, Veroverd, Vermoord’ zal het verhaal van de brutale moord op Eleanore De Strijcker vertellen

Binnenkort kan je op Streamz kijken naar een nieuwe aflevering van True Crime Belgium. Deze keer zal het gaan om de moord op Eleanore De Strijcker in 2018. Zij werd om het leven gebracht met maar liefst 70 messteken, waarbij de politie al snel naar twee hoofdverdachten kijkt: de biologische vader van de kinderen en de ex-partner van Eleanore.

True Crime Belgium belicht sinds 2022 verschillende Belgische moordzaken. Na afleveringen over onder andere Hans Van Themsche en de zesjarige Ryan Coemand is het nu tijd om de moord op Eleanore De Strijcker te belichten.

True Crime Belgium: Verliefd, Veroverd, Vermoord

Het verhaal van de moord op Eleanore De Strijcker begint op 13 maart 2018, op de dag waarop de documentaire verschijnt precies zes jaar en één dag geleden. Op die dag treft een wijkagent twee meisjes van vier en zes jaar aan die al wenend door Herentals lopen. Hij gaat met de kinderen naar hun huis, waar hij Eleanore De Strijcker aantreft. De moeder van de meisjes, die op dat moment 27 jaar oud is, is op brutale wijze om het leven gebracht met maar liefst 70 messteken. Er is geen spoor van de dader, maar de politie onderzoekt al snel twee verdachten: de biologische vader van de kinderen en de ex-partner van Eleanore.

Niet veel later krijgt de politie van Herentals een oproep binnen. De vriend van Eleanore, Babur Yoldash (22), is betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Maar de verwondingen die hij opliep, lijken niet afkomstig te zijn van een auto-ongeval. Al snel bekent hij met de woorden: “Ik heb iets slechts gedaan.”

True Crime Belgium: Verliefd, Veroverd, Vermoord zal het onderzoek van de politie en de rechtszaak van de moord op Eleanore De Strijcker volgen. Het verhaal zal verteld worden aan de hand van archiefbeelden, gereconstrueerde beelden, beelden uit het gerechtelijk dossier en getuigenissen van verschillende betrokkenen en nabestaanden waaronder openbaar aanklager Elke Van Dyck, psycholoog Renaat Mattheus en de vader, stiefmoeder en zus van Eleanore.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering:

Meer
Lees meer...