Twitter: Dit is hoe tweets van 4.000 tekens er zullen uitzien

Een van de grootste veranderingen op de app Twitter komt eraan. Op dit moment test de site namelijk de tweets van 4.000 tekens. Ondanks alle kritiek op de eerdere aankondiging, zal die optie de komende maand worden uitgerold op meerdere Twitteraccounts. Uit eerste voorbeelden ziet het er alvast naar uit dat een minuutje scrollen door de app al snel meer tijd zal innemen.

Dat Elon Musk sinds zijn overname van Twitter de app drastisch wil veranderen, is geen geheim meer. Zo zorgde hij onder andere voor Twitter Blue-abonnementen, vierkante profielfoto’s voor bedrijven, een ‘view count’ en verschillende soorten vinkjes.

Daar komt binnenkort nog een bizarre mogelijkheid bij, namelijk gigantisch lange tweets. Zo zal het maximum aantal tekens van 280 naar 4.000 worden opgetrokken. Dat was al even aangekondigd, maar nu komt het plan ook echt in werking.

4.000 tekens … of meer?

Je hele levensverhaal vertellen of volledige boeken schrijven? Het kan binnenkort allemaal op Twitter. Sinds eind vorige maand is de site van Elon Musk namelijk begonnen met het uitrollen van langere tweets. Daarbij zullen gebruikers het niet langer moeten doen met 280 tekens, maar zullen ze 4.000 tekens krijgen. Dat is 14 (!) keer zoveel als voordien.

Op Twitter zijn er al een aantal accounts die toegang hebben tot de nieuwe functie en die dan ook enthousiast zijn aan het uitproberen. Zo is er bijvoorbeeld Jane Manchun Wong, een bekende software engineer, die met de nieuwe functie meteen alle emoji’s deelde in één tweet.

Maar meteen daarna tweette Wong opnieuw. “Deze tweet telt 26.927 tekens”, viel er te lezen, waarna er vooral heel wat punten volgden. Daarmee lijkt Wong de nieuwe limiet al meteen ontweken te hebben. Het is niet duidelijk of het hier om nog een extra functie gaat of een bug. Wanneer en of de functie binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn, valt ook nog af te wachten.

Meer
Lees meer...