Verrassing in ‘Big Brother’: Bewoner beslist om zelf op te stappen

Gisteren moesten we in Big Brother voor de eerste keer afscheid nemen van een bewoner. Ashley kreeg de minste stemmen van de kijker en kreeg daardoor de ongelukkige eer om als eerste het huis te moeten verlaten. Maar vandaag is er al een tweede bewoner vertrokken.

In elk seizoen van Big Brother zijn er wel enkele bewoners die zelf beslissen om het programma te verlaten. Meestal gebeurt dit later in het spel door bewoners die het thuisfront missen, maar deze week is er al een deelnemer vrijwillig vertrokken die nog geen week in het huis verbleef.

Eerste eliminatie

Eerder deze week kwamen we te weten wie de eerste genomineerden waren. Het ging daarbij in de eerste plaats om het roze duo Sonja en Tom. Zij mispakten zich aan een kistje tijdens een opdracht en waren zo automatisch genomineerd.De derde genomineerde was Ashley. Zij werd door Danny aangewezen als genomineerde. Danny won namelijk de ‘Power of Nomination’, door zijn duogenoot Tyron te verslaan in een duel. Danny ging vervolgens in gesprek met alle bewoners waarna hij besloot om Ashley te nomineren.

Gisteren kwamen we te weten wie het Big Brother-huis moest verlaten. De keuze van de kijker viel daarbij op Ashley, waardoor Tom en Sonja in het huis mochten blijven. Maar vandaag heeft die laatste besloten om het huis vrijwillig te verlaten.

Sonja

Sonja heeft vrijwillig het Big Brother-huis verlaten. In een video aan de bewoners legt ze uit waarom ze die beslissing maakte. “Beste bewoners, ik heb ervoor gekozen om dit avontuur voor mij te beëindigen”, klinkt het. “Zoals jullie al weten, voelde ik mij de afgelopen dagen echt heel slecht, heel misselijk, draaierig en het begint ook mentaal op mijn hoofd te werken. Het werd gewoon heel zwaar voor mij. Daarom heb ik ook besloten om dit te beëindigen en ik ben oké. Ik weet dat ik gewoon heel veel rust nodig heb, die ik in het huis niet kan krijgen. Ik wens jullie allemaal heel veel succes. Jullie zijn één voor één echt toppers. “

Ze gaat verder en richt zich daarbij tot verschillende specifieke bewoners. “Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten. Lenie, jij bent als een papa voor mij geworden. De meisjes, bedankt om mij altijd te steunen. En Karen, bedankt om altijd mijn kapper te zijn en ook een keigoede vriendin. Tom natuurlijk. Tom heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat dat natuurlijk mijn … Ja, team roze. Eén voor één ga ik jullie allemaal echt heel hard missen. Danny, jouw grapjes ga ik nooit vergeten. Gewoon opstaan en jullie altijd zien. Dat ga ik echt heel, heel, heel, heel hard missen. Maar ik moest voor mezelf kiezen en ik weet dat ik die rust echt, echt wel ga waarderen en echt nodig ga hebben voor mij lichaam.”

Veel fans vinden het jammer dat Sonja deze beslissing vandaag maakte en niet gisteren voor de eliminatie, want dan had Ashley misschien kunnen blijven.

Bekijk hier de video waarin Sonja uitlegt waarom ze het besloot om het huis te verlaten:

Van maandag tot en met vrijdag kan je elke avond om 22.15 uur een dagoverzicht van Big Brother bekijken op Play4. Op GoPlay kan je 24/7 de livestream volgen. Elke zaterdag is er om 20 uur Big Brother: Live.

Meer
Lees meer...