‘365 Days 2’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar 365 Days: This Day. Dat is het vervolg op de Poolse film 365 Days die in 2020 een gigantisch succes werd. De Poolse versie van 50 Shades of Grey is geen kwalitatieve hoogvlieger. Zo blijft hij steken op 3,3 op 10 op IMDb en een prachtige 0 procent op RottenTomatoes. Maar toch wist de film waarin het Stockholmsyndroom geromantiseerd wordt heel wat kijkers te lokken naar Netflix. En wij vermoeden dat het vervolg hetzelfde zal doen.

Fans van matig acteerwerk, plotholes en gratuite seksscènes: haal jullie agenda voor vanavond maar helemaal leeg. 365 Days: This Day, het vervolg op 365 Days, is namelijk sinds vandaag te vinden op Netflix.

365 Days

Laten we beginnen met een kleine recap van het verhaal uit de eerste film. Daarin zagen we hoe maffiabaas Massimo Torricelli (Michele Morrone) tijdens een reis z’n zinnen zet op Laura Biel (Anna-Maria Sieklucka). Ze geeft aan dat ze geen interesse heeft, dus vindt Massimo er niets beters op dan haar te ontvoeren. Daarbij geeft hij haar 365 dagen de tijd om verliefd op hem te worden. En hoewel ze eerst – om obvious reasons – niet van hem moet weten, begint ze later toch gevoelens te krijgen voor de knappe maffiabaas en dat vertaalt zich in een flinke portie seks. 

Op het einde van de eerste film is te zien hoe Laura, inclusief gruwelijke blonde pruik én baby in de buik, achtervolgd wordt. Terwijl ze door een tunnel rijdt, wordt de telefoonverbinding met Massimo verbroken waarbij hij het ergste vreest. We krijgen nadien nog een beeld te zien van een politiewagen aan de ingang van de tunnel.

365 Days: This Day

Netflix maakte al bekend dat de film nog twee sequels zal krijgen en daarvan staat de eerste nu online. Enkele weken geleden kregen we in een trailer al te zien wat we daarvan mogen verwachten. Het eerste belangrijke dat we in die trailer zagen, is dat Laura nog steeds in leven is.

We krijgen verder in de trailer ook te zien dat Laura (nog steeds met de befaamde pruik) en Massimo in het huwelijksbootje stappen. Maar geen zorgen: het wordt niet plots een melige romcom. De trailer toont namelijk ook al dat er nog steeds voldoende seksscènes aanwezig zullen zijn om te compenseren voor het gebrek aan een degelijk verhaal. Uit de trailer blijkt zo al dat het deze keer Laura is die (in sommige gevallen zelfs letterlijk) de touwtjes in handen neemt. Maar we zien ook al dat er een nieuwe man in haar leven komt. Of die voor een minder criminele verleidingstactiek zal kiezen, zal je zelf moeten ontdekken.

Bekijk hier de officiële trailer van 365 Days: This Day:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...