‘Viva La Feta’: Paul De Grande imponeert Jani en Otto-Jan met zijn onderhandelskills

Op maandag is Paul De Grande te gast bij Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham op Sifnos. In Viva La Feta moeten de twee de gast voor 48 uur zien te entertainen. Dat loopt soms niet van een leien dakje, want het duo weet niet op voorhand wie er komt.

Het nieuwe seizoen van Viva La Feta is ondertussen al enkele weken bezig. De voorbije afleveringen zagen we zo onder andere Bart Peeters, Brandon Wen, Wim Willaert, Kate Ryan en Annelies Verlinden. Deze week is het aan Paul De Grande. Die kennen we vooral als onderhandelaar in Stukken Van Mensen. En dat laat hij ook op Sifnos zien.

Paul De Grande

Antiquair Paul De Grande (73) is maandag te gast bij Otto-Jan en Jani. Daar vertelt hij over zijn jeugd en over hoe hij op zijn 24 eigenaar werd van zijn eerste kasteel. Dat kasteel heeft hij nog niet lang geleden verkocht voor een bedrag van 2,75 miljoen euro. In Huizenjagers vond hij vorige week dan weer een nieuw stekje.

Otto-Jan en Jani plannen tijdens de twee dagen – een beetje overmoedig – een heuse fietstocht met de avontuurlijke Paul, maar die laatste vergeet te melden dat hij maar ‘half zicht’ heeft en gaat al snel tegen de grond. Dan maar een wat minder riskante activiteit: zwemmen in onderbroek en mét sigaar.

Onderhandelen

Maar daarnaast krijgen we ook het onderhandeltalent van Paul opnieuw te zien. In een traditioneel winkeltje laat hij zijn oog vallen op een oude vaas. Dat lijkt een familiestuk van 150 jaar oud en absoluut niet te koop. Maar dat staat niet in Pauls woordenboek. Hij begint dan ook meteen te onderhandelen en verbaast Jani met die skills. “Die is bijna aan het wenen, geef dat terug”, laat Jani dan ook weten.

Bekijk de preview hier:

Viva La Feta, elke maandag om 21u op Play4 en op GoPlay.

Meer
Lees meer...