Left Right
scrollTop top

Waarom Lena ‘Cersei’ Headey niet zelf poedelnaakt op de set van Game of Thrones rondliep


Waarom Lena ‘Cersei’ Headey niet zelf poedelnaakt op de set van Game of Thrones rondliep

OPGEPAST: SEIZOEN 5 SPOILERS! (Surprise) We herinneren ons allemaal het moment waarop Queen Cersei naakt door de straten van Kingslanding moet lopen in de finale van seizoen 5 van Game of Thrones. Afschuwelijk. Maar blijkbaar vond een groep fans het nodig om te focussen op het feit dat het niet het lichaam van actrice Lena Headey’s was dat ze te zien kregen, maar dat van een body double. Zij reageert nu in Entertainment Weekly op de negatieve reacties en dat doet ze gracieuzer dan Cersei gedaan zou hebben.

Recap: Cersei’s Walk of Shame

Zoals je misschien – hopelijk – nog wel weet, was dé Cersei Lannister gearresteerd door de High Sparrow nadat Lancel had bekend over hun affaire, waarop ze ook de beschuldigingen verraad, incest en koningsmoord naar het hoofd geworpen kreeg. Om weer vrij te komen, moest ze haar misdaden bekennen en de ‘walk of atonement‘ ondergaan. Dat weigerde ze eerst, maar uiteindelijk gaf ze toe.

En wat een wandeling was dat! Compleet naakt en met haar haren kortgeknipt moest ze door de woedende menigte – die trouwens kak en andere overheerlijke dingen naar haar wierpen – om tot bij de Red Keep te geraken. Als dit je toch geen belletje doet rinkelen – pun intended – kijk je best nog een keer naar aflevering 10 van seizoen 5. (Shame!)

HBO

Wat is het probleem?

Als je dacht dat je Lena Headey’s naakte lijf hebt gezien, zit je fout. Het is namelijk een body double genaamd Rebecca Van Cleave die uit de kleren gaat en bekogeld wordt met allerhande viezigheden. Een hoop fans waren hier allesbehalve tevreden mee en gingen massaal naar Twitter om te klagen. Dat de CGI niet goed was uitgevoerd, dat ze per se een slank model zouden gekozen hebben, … Maar er werd vooral geklaagd over het simpele feit dat er een body double gebruikt was. Sommigen grapten er wat mee, maar anderen waren echt teleurgesteld. Kijk maar eens naar enkele tweets:

Lena Headey reageert:

In een interview met Entertainment Weekly spreekt Headey zeer ruim over haar personage Cersei en seizoen 6. Tijdens het interview komt ook deze scène ter sprake en de reacties die ze erop gekregen heeft. “Het was eigenlijk best choquerend. Sommige mensen vonden me minder waard als actrice omdat ik mijn borsten niet heb bovengehaald. Ik heb al eerder naaktscènes gedaan. Ik heb er geen problemen mee.”

“Maar ik weet dat ik een heel emotionele acteur ben en dat motiveert mij enorm. Om mijn job te doen, stel ik me heel kwetsbaar op. Ik weet niet hoe ik het anders moet doen. Dingen raken me nogal hard. En het idee om daar drie dagen naakt te zijn en te proberen om Cersei te tonen hoe ik denk dat ze zich zou voelen en gedragen: ik denk dat ik me heel kwaad zou voelen. Ik wilde niet kwaad zijn. Ik denk ook niet dat Cersei kwaad zou zijn. Ik deed wat ik dacht dat ze zou doen en voelen.”

HBO

Een verwijt dat mensen gooien, is dat de body double al het werk deed en dat het voor haar dus minder acteerwerk vereiste. Maar dat ontkracht Headey: “Ik heb het niet vanop afstand gevraagd: ik ben daar die drie dagen geweest samen met Rebecca.” Ook Rebecca Van Cleave zelf, de stuntdubbel, gaf vorig jaar al aan dat dat verwijt allesbehalve gerechtvaardigd is: “Ikzelf ben niet akkoord met mensen die zeggen dat een body double wat wegneemt uit een scène. Lena heeft haar hart en ziel in die scène gestopt. Het zou moeten gaan om het afgewerkte product, niet om wiens lichaam of wiens hoofd waar was.”

Als laatste wilde ze het volgende nog even kwijt aan de mensen die zeggen dat zij gekozen heeft om een knap model te casten: “Mensen nemen aan dat ik Rebecca gekozen heb. Alsof ik bij de casting was en een sexy lichaam eiste. Ik heb gezegd: ‘Als jullie iemand vinden die dit wil doen, heb ik daar niets in te zeggen. Jullie kiezen.’ Ik ben daar niet in betrokken geweest en wilde dat ook niet. Dat wil ik even duidelijk maken.”

“Als een vrouw, maakt dit me woedend: het idee dat ik daar zit in een kamer en zeg ‘Nope! Nee!’, naakte vrouwen keur en wegstuur. Ik zou dat gewoon niet doen. Want het draait mij helemaal niet om ijdelheid – allesbehalve – anders zou ik dit niet kunnen doen. Dat zou een probleem zijn.”

Denk de volgende keer maar twee keer na voor je Queen Cersei aanvalt.

Giphy
Bronnen: Entertainment Weekly, The Independent

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…