‘Warrior Nun’ keert dankzij fans tóch nog terug

Goed nieuws voor de fans van de Netflixreeks Warrior Nun. Hoewel de reeks enkele maanden geleden door de streamingdienst werd gecanceld, komt maker Simon Barry nu toch met goed nieuws. Hij heeft namelijk laten weten dat Warrior Nun nog zal terugkeren. Het is nog niet duidelijk of het over extra seizoenen of een film gaat.

Het nieuws dat Netflix niet zou verdergaan met de serie Warrior Nun sloeg enkele maanden geleden in als een bom. Nadat de streamingdienst al verschillende andere series cancelde, was ook de succesvolle fantasyreeks aan de beurt. Hoewel verschillende fans nog tegen de beslissing in gingen, kwam Netflix er niet op terug.

Toch gaven de fans niet op en huurden ze zelfs een gigantisch billboard in de buurt van de hoofdkantoren van de streamingdienst. Al die inspanningen hebben uiteindelijk gewerkt, want het verhaal krijgt nu echt een vervolg.

Warrior Nun

Warrior Nun vertelt het verhaal van een negentienjarig weesmeisje, Ava (Alba Baptista). Op een dag ontwaakt zij in een lijkenhuis en ontdekt ze dat ze superkrachten heeft. Ze blijkt de uitverkoren aureooldrager te zijn voor een geheime sekte van op demomen jagende nonnen.

Op het eerste zicht lijkt de synopsis op een op een hoopje gegooide ideeëndoos, maar de serie deed het meteen goed. Het verhaal is dan ook gebaseerd op een bestaand stripfiguur van Ben Dunn. Het succes zorgde ervoor dat de serie in 2022 een tweede seizoen kreeg, maar al snel daarna besliste Netflix dat er geen vervolg meer zou komen.

Terugkeer

Kort na dat nieuws begonnen fans de sociale media over te nemen met de hashtag #NetflixCorrectYourMistake en #SaveWarriorNun. Daar werd niet meteen gehoor aan gegeven, maar toch gaven de fans niet op. De hashtag bleef af en toe terugkeren in de Trendinglijst en nu, zes maanden later, heeft het eindelijk zijn vruchten afgeworpen.

Via een tweet heeft bedenker Simon Barry nu namelijk laten weten dat er wel degelijk een vervolg komt op de reeks. “Vandaag kan ik jullie eindelijk laten weten dat jullie stemmen, passie en toewijding ervoor heeft gezorgd dat Warrior Nun zal terugkeren. Het wordt gekker dan ooit. Meer details volgen binnenkort”, staat er te lezen. Of de reeks op Netflix zal terugkeren of ergens anders, is nog niet bekend.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...