Weird Al Yankovic-biopic met Daniel Radcliffe in de hoofdrol krijgt trailer

Binnenkort is Daniel Radcliffe te zien als Weird Al Yankovic in de film Weird: The Al Yankovic Story. Het gaat om een parodie op een biopic over parodiemeester Weird Al Yankovic. In de film zal ook Evan Rachel Wood te zien zijn als Madonna.

Daniel Radcliffe is binnenkort te zien in de biopic van Weird Al Yankovic. Weird: The Al Yankovic Story is echter geen biopic zoals we die gewend zijn, maar een parodie op biopics. Daardoor is het dus heel toepasselijk voor parodie-artiest Weird Al Yankovic. De film heeft nu een trailer gekregen waarin we Daniel Radcliffe aan het werk zien.

Weird: The Al Yankovic Story

In de trailer krijgen we al een voorsmaakje van wat we van de parodie op biopics mogen verwachten. We zien hoe de jonge Weird Al Yankovic al vroeg een fascinatie krijgt voor parodieën. Zo heeft hij de onweerstaanbare drang om nieuwe teksten te verzinnen op bestaande nummers. Het concept wordt een hit en Weird Al Yankovic wordt een wereldster met de hulp van zijn promotor Dr. Demento, gespeeld door Rainn Wilson (Dwight uit The Office US). Daarbij maakt hij ook kennis met Madonna (Evan Rachel Wood) die hem op het verkeerde pad helpt.

Naast Daniel Radcliffe, Rainn Wilson en Evan Rachel Wood zijn ook Quinta Brunson (Abbott Elementary), Thomas Lennon (Reno 911!), Toby Huss (Halt and Catch Fire), Julianna Nicholson (I, Tonya) en Spencer Treat Clark (Agents of SHIELD) in de film te zien. Weird is geschreven door Weird Al Yankovic zelf, in samenwerking met Eric Appel die ook verantwoordelijk was voor de regie.

Weird: The Al Yankovic Movie gaat op 8 september in première op het filmfestival van Toronto. Vanaf 4 november zal de film te vinden zijn op The Roku Channel. Het is nog niet geweten wanneer en hoe de film bij ons te bekijken zal zijn.

Bekijk hier de trailer voor Weird: The Al Yankovic Movie:

Meer
Lees meer...