Voormalig Amerikaanse presentatrice Wendy Williams lijdt aan afasie en frontotemporale dementie

Wendy Williams staat al twee jaar lang niet meer in de schijnwerpers. Ze stopte met haar talkshow voor gezondheids- en persoonlijke redenen. De voorbije dagen gingen er geruchten rond over haar gezondheid. Op donderdag besloot haar team een verklaring te geven. Daarin staat dat ze aan afasie en frontotemporale dementie lijdt.

Voormalig Amerikaanse presentatrice Wendy Williams, van The Wendy Williams Show, heeft afasie en frontotemporale dementie. Haar team gaf gisteren een verklaring waarin stond dat ze het nieuws deelden na zorgvuldige overweging. In 2023 onderging Wendy Williams meerdere onderzoeken, omdat ze zich anders begon te gedragen en informatie niet goed kon verwerken. De uitslagen van de onderzoeken tonen aan dat ze afasie en frontotemporale dementie heeft. Die Hard acteur Bruce Willis lijdt ook aan beide aandoeningen. Het team deelt ook mee dat Wendy Williams nog veel dingen zelf kan doen en haar humor heeft behouden. Ze krijgt nu de nodige zorg en is dankbaar voor de goede wensen en lieve gedachten die naar haar worden gestuurd.

Afasie

Afasie is een taalstoornis dat veroorzaakt wordt door een hersenletsel. Vaak hebben mensen met afasie moeite om mensen te begrijpen en om zichzelf te uiten. Dat kan op elk vlak van communicatie voorkomen en uit zich bij elke patiënt anders. Dat zorgt ervoor dat het moeilijker kan zijn om contact te maken met andere mensen, maar beïnvloed hun intellectuele capaciteit niet.

Frontotemporale dementie

Zoals de naam al weggeeft, is frontotemporale dementie een vorm van dementie. Hierbij wordt vooral het voorste deel van de hersenen beschadigd. Deze vorm van dementie komt meestal voor bij mensen tussen de 50 en 60 jaar, maar kon natuurlijk ook vroeger of later optreden. Meestal zijn het de naasten die merken dat er iets mis is. Niet iedereen vertoont dezelfde kenmerken, maar een verlies in interesse of minder controle over hun emoties kan een teken zijn van frontotemporale dementie. Er zijn verschillende gevolgen, maar een echte oplossing bestaat er nog niet voor (meer uitleg vind je hier).

Meer
Lees meer...