WK Qatar: Video’s van fandorpen gaan viraal (en niet in de positieve zin)

Binnen twee dagen begint het veelbesproken WK voetbal in Qatar. De fans uit verschillende landen zijn dus al aanwezig in de hoofdstad Doha en maken zich klaar voor een maand vol voetbal. Maar dat zal voor sommige fans toch niet zo comfortabel gebeuren. Op TikTok en andere sociale media gaan namelijk beelden viraal van de povere slaapfaciliteiten die voorzien zijn door de organisatie.

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is al sinds de bekendmaking van het organiserende land in december 2010 omstreden. Zo waren er toen al verdenkingen van omkoping van de stemgerechtigden, die achteraf bleken te kloppen. Maar nu blijkt ook op het toernooi zelf niet alles in orde te zijn. De “goedkopere slaapplekken” op het toernooi blijken namelijk tenten te zijn, zonder deur en zonder faciliteiten.

Qatar 2022

Er is nog nooit zo weinig interesse geweest voor een wereldkampioenschap als nu. Dat komt zowel door de slechte timing van het toernooi, als de reputatie ervan.

Om het wereldkampioenschap te organiseren, was er sprake van verschillende schendingen van de mensenrechten en kwamen al duizenden (vaak uitgebuite) gastarbeiders om het leven tijdens het bouwen van de WK-stadions. Bovendien zijn ook antihomowetten in het land een heikel punt en riskeren fans die de Qatarese wet overtreden lange gevangenisstraffen.

Accommodaties

Toch waren er duizenden fans die er in Qatar toch wilden bij zijn. En voor de mensen die geen fortuin wilden spenderen aan hotels, organiseerde de organisatie verschillende goedkopere ‘fandorpen’. Maar die fandorpen lijken nu helemaal niet te zijn wat er van verwacht werd.

Op TikTok en Twitter gaan verschillende video’s van de slaapplek de ronde. Daarop is te zien hoe de fandorpen bestaan uit rijen tenten. Die tenten hebben geen deuren en bestaan uit twee simpele bedden met één tafeltje tussen om de twee te scheiden. De dorpen worden ondertussen al vergeleken met het tentendorp op het Quidditch-toernooi uit Harry Potter.

Bekijk hier hoe het dorp eruit ziet:

Meer
Lees meer...