WK Qatar: Opgeluchte en verraste reacties van Braziliaanse voetballers op selectie gaan viraal

Binnen twee weken begint het WK Voetbal in Qatar. Dat betekent dat de nationale ploegen aan hun officiële selecties zijn begonnen. Het eerste land dat zijn spelers bekendmaakte, was Brazilië. Bondscoach Adenor Leonardo Bacchi maakte gisteren tijdens een persconferentie zijn namen bekend en dat was voor veel Braziliaanse spelers een grote opluchting. De video’s van hun reacties gaan dan ook viraal op sociale media.

Wie denkt dat het voor Roberto Martinez al moeilijk kiezen is, die moet maar eens kijken naar de lange lijst aan voetballers die Brazilië ter beschikking heeft. Het was gisteren dan ook een spannend moment voor de spelers, wanneer bondscoach Bacchi de selectie bekendmaakte. De reacties van spelers als Neymar Jr. (PSG), Alex Telles (Sevilla) en Antony (Manchester United) werden gefilmd, en gingen kort daarna viraal.

Brazilië

Het was voor de officiële selectie al een gespreksonderwerp in verschillende media. Wie zou er voor Brazilië mee mogen naar het WK Voetbal in Qatar binnen twee weken? De keuze is nu officieel gevallen, want gisteren raakte de selectie bekend.

Die selectie moesten ook alle Braziliaanse voetballers gewoon van thuis volgen. Dat zorgde ervoor dat de meesten werden omgeven door vrienden en familie terwijl ze hoopten hun naam te horen. Vooraf was er vooral twijfel over namen als Gabriel Magalhães en Gabriel Martinelli (Arsenal), Firmino (Liverpool) en Richarlison (Tottenham).

Reacties

Uiteindelijk stootten maar twee van hen door naar de selectie en moeten Gabriel Magalhães en Firmino thuisblijven. Bij de gelukkigen zitten onder andere Antony (Manchester United), Alex Telles (Sevilla), Bruno Guimarães (Newcastle United), Neymar Jr. (PSG), Gabriel Jesus (Arsenal), Weverton (Palmeiras), Marquinhos (PSG) en Lucas Paqueta (West Ham).

Die laatste voetballers namen ook allemaal een reactievideo op van hun selectie. Die video’s worden nu massaal gedeeld via TikTok en YouTube door verschillende sportzenders en -kanalen. We zijn alvast benieuwd of ook andere ploegen zo’n reactievideo’s zullen verspreiden.

Bekijk hier een compilatie van video’s:

Meer
Lees meer...