‘wtFOCK’: Romi Van Renterghem (Kato) en Nona Janssens (Amber) beantwoorden vragen fans: “Er zit geen danscarrière in”

wtFOCK is begonnen aan het vijfde en laatste seizoen. Om dat gepast in te zetten, hebben alle acteurs enkele prangende vragen van hun fans beantwoord. En dat levert vijf interviews op, waarbij – net zoals in de reeks – geen enkel onderwerp taboe was.

Het vijfde seizoen van wtFOCK is deze week van start gegaan. In dat seizoen, dat ook het laatste van de reeks zal zijn, ligt de focus op Yasmina. Op dit moment kan je dus online kijken naar de fragmenten uit de reeks in realtime en je kan natuurlijk ook de personages volgen op Instagram. Daar kregen fans van de reeks de kans om vragen te stellen aan hun favoriete acteurs. Zo ging het er bij Romi Van Renterghem en Nona Janssens aan toe.

Vriendengroep

Romi werd in het vierde seizoen aan de cast toegevoegd en kwam zo terecht bij een groep die al drie seizoenen samen speelde. “Ik weet nog de eerste dag. Dat was toen we het script lazen en dat was superspannend. Ik dacht toen: ‘Oh nee, ik word hier zo hop ingesmeten’. Maar iedereen heeft mij direct aanvaard en het was meteen leuk om in die groep te zitten.”

Een vraag die veel fans zich stelden, was of Kato ook in het echte leven model is. En dat is inderdaad het geval. Maar acteren is haar passie. “Bij acteren breng je een verhaal dat kan raken. Dat zet je meer aan het denken.” Later in de video laat Romi weten dat ze eigenlijk “een kei-boertige” is. En dat is iets wat veel mensen niet van haar verwachten omdat ze werkt als model. Nona heeft dan weer een talent voor zingen. Maar dat wil ze niet demonstreren in de video, maar volgens Romi heeft ze echt een talent.

Kritiek

Het personage Kato kreeg heel wat kritiek van de kijkers. Daarom krijgt Romi ook de vraag wat ze daarvan denkt. “Veel mensen zullen waarschijnlijk Kato en Romi niet van elkaar loskoppelen. Maar ik ben gewoon Romi en ik bracht een personage. Mijn vrienden weten ook dat ik niet zo kortzichtig ben.

Hoewel Romi als Kato heel wat moest dansen op de set, ziet ze zichzelf daar toch niet in verdergaan. “Er zit geen danscarrière in. Met mijn conditie?”, lacht ze. “Achter elke take was ik doodop.”

Bekijk hier het volledige interview met Romi Van Renterghem (Kato) en Nona Janssens (Amber):

Bekijk hier de andere interviews met de acteurs van wtFOCK

wtFOCK is nu te volgen via wtfock.be. Elke vrijdag verschijnt het weekoverzicht op goplay.be.

Meer
Lees meer...