YouTube komt donderdag met interactief jaaroverzicht ‘ESCAPE2021’

Het jaar loopt op z’n einde dus heeft ook YouTube z’n jaaroverzicht klaar. Het videoplatform pakt dit jaar wel uit met iets nieuw. ESCAPE2021 wordt een interactief spel door het jaar op YouTube. Morgen, op donderdag 16 december 2021, zal het spel in drie fasen gespeeld worden.

December is de maand van de jaaroverzichten en hoewel YouTube dit jaar niet zal komen met een YouTube Rewind, heeft het platform wel een ander soort overzicht voor ons in petto. Het gaat om ESCAPE2021, een interactief spel dat ons meeneemt doorheen het afgelopen jaar op YouTube.

ESCAPE2021

Er is nog niet veel geweten over ESCAPE2021, wel teasede YouTube via Twitter al dat Doja Cat, The Weeknd, SeanDoesMagic en Mark Rober deel zullen uitmaken van de show. Ook de Zuid-Koreaanse boysband BTS liet al weten dat ze aanwezig zullen zijn.

De link van het evenement bestaat ook al. Daarop kan je nu kijken naar de bekende “LoFi girl“, het geanimeerde meisje dat 24/7 in een YouTube-livestream studeert met LoFi-muziek in de achtergrond. Het interactieve event vindt plaats op drie verschillende momenten, die door YouTube “hoofdstukken” genoemd worden. Het eerste staat gepland voor donderdagochtend om 6 uur Belgische tijd, de tweede donderdagnamiddag om 18 uur en de laatste gaat door om 1 uur ’s nachts in de nacht van donderdag op vrijdag. Vooral die laatste lijkt belangrijk te worden, want die mag je zeker niet missen volgens YouTube.

Vervanger voor YouTube Rewind

Eerder dit jaar liet YouTube al weten dat er dit jaar geen YouTube Rewind komt en ook in de jaren die nog volgen moeten we het traditionele jaaroverzicht van het platform niet meer verwachten. Het concept kreeg de afgelopen jaren heel wat kritiek. Zo werd de editie van 2018 de meest gedislikete video ooit op YouTube, de editie van 2019 staat op de zesde plaats.

Maar nu lijkt het er dus op dat YouTube met een nieuw alternatief komt in de vorm van ESCAPE2021. Het grote verschil daarbij is dat het nu niet enkel gaat om een video met de grootste namen op YouTube, maar om een “interactief spel dat je doorheen het afgelopen jaar op YouTube loodst”.

Het event vindt hier plaats vanaf donderdag 16 december om 6 uur ’s morgens:

https://youtu.be/eJRHqCRvD0c
Meer
Lees meer...