YouTube-gebruikers besparen dagelijks gemiddeld 900 jaar aan videotijd door video’s versneld af te spelen

Wie vaak naar YouTube-video’s kijkt, is ongetwijfeld vertrouwd met de functie om video’s vertraagd of versneld af te spelen. YouTube heeft nu cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat deze functie, en dan vooral het versneld afspelen, enorm populair is. Zo zouden alle YouTube-gebruikers samen dagelijks zo’n 900 jaar aan videotijd besparen.

Je hebt het misschien al meegemaakt. Je hebt nog 10 minuten tijd om naar iets te kijken op YouTube, maar die ene vlog die je wilde bekijken duurt 20 minuten. Dankzij de handige afspeelsnelheid-functie van YouTube kan je de video toch bekijken aan dubbele snelheid. De functie werkt ook in de andere richting en is bijvoorbeeld handig om tutorials te volgen die te snel gaan. Maar de meeste mensen gebruiken de functie om video’s te versnellen.

900 jaar per dag

Je kan er op YouTube voor kiezen om video’s aan 25, 50 of 75 procent van de originele snelheid af te spelen of om ze 1,25, 1,5, 1,75 of 2 keer te versnellen. Netflix introduceerde de functie al in 2010 en het blijft nog steeds razend populair op het platform. In een nieuwe blogpost deelt YouTube zo enkele hallucinante cijfers.

Allereerst laat YouTube weten dat mensen de functie veel vaker gebruiken om video’s te versnellen dan om ze te vertragen. Wie gebruikmaakt van de functie doet dat in meer dan 85 procent van de gevallen om een video te versnellen. Waarschijnlijk bespaar jij zelf enkele minuten per dag door YouTube-video’s versneld af te spelen. Maar wanneer die tijd van alle gebruikers samengeteld wordt, krijg je een hallucinant aantal. Alle YouTube-gebruikers samen zouden dagelijks namelijk zo’n 900 jaar tijd besparen door video’s versneld af te spelen. Of zoals YouTube het omschrijft, 113 miljoen keer Gangnam Style van PSY of 210 miljoen keer Baby Shark (beiden in de normale snelheid).

Afhankelijk van apparaat

Daarnaast legt YouTube ook uit welke snelheden het populairst zijn. Daarbij blijft de normale snelheid nog steeds op kop staan. De populairste versnelde tijd is 1,5 keer de normale snelheid. Daarna volgt 2 keer de normale snelheid, gevolgd door 1,25 en tot slot 1,75.

Er zijn echter verschillen in populariteit van bepaalde snelheden afhankelijk van het apparaat waarop mensen naar YouTube-video’s kijken. Wie video’s cast op de televisie gebruikt zo het vaakst 1,25 als snelheid. Op de website is 2 keer zo snel het populairst en in de app wordt 1,5 het meest gebruikt.

Tot slot deelt YouTube ook mee dat de meeste video’s ’s nachts versneld worden. Vanaf 11 uur ’s avonds lokale tijd is er zo een stijging te merken in het aantal mensen die video’s versneld afspelen. at komt waarschijnlijk doordat mensen nog snel voor het slapengaan een video proberen te kijken.

Meer
Lees meer...