‘Zillion, The Lost Tapes’: Streamz komt met onthullende documentairereeks over beruchte megadiscotheek

Meer dan 20 jaar na de sluiting van de Zillion is het laatste woord over de meest besproken discotheek van ons land nog niet gezegd. Daarom komt Streamz later deze week met de docureeks Zillion, The Lost Tapes. Daarin krijg je interviews te zien met bevoorrechte getuigen afgewisseld met tapes uit het privéarchief van voormalige eigenaar Frank Verstraeten.

Na de succesvolle film Zillion van regisseur Robin Pront is de Antwerpse megadiscotheek opnieuw razend populair. Vanaf woensdag 19 juli kan je die film bekijken op Streamz. Op diezelfde dag komt de streamingdienst ook met een opvallende documentairereeks Zillion, The Lost Tapes. Die zal gaan over de discotheek Zillion die in 1997 de deuren opende en amper vijf jaar later alweer moest sluiten na verschillende zware overtredingen.

Frank Verstraeten

Hoewel de Zillion niet lang heeft bestaan, heeft de discotheek toch bij velen een blijvende indruk nagelaten. Hoe dat komt, kan je later deze week ontdekken op Streamz. Aan de hand van nooit eerder getoonde beelden, foto’s en documenten uit het privéarchief van Frank Verstraeten en unieke getuigenissen vertelt deze reeks het echte verhaal van zij die het vanop de eerste rij hebben meegemaakt.

Naast voormalig eigenaar Frank Verstraeten komen er nog heel wat bekenden aan het woord. Ook pr-manager Dennis Black Magic en producer en dj Pat Krimson delen hun herinneringen aan de Zillion. Verschillende hosts, portiers en danseressen blikken ook terug op die beruchte periode. Daarnaast horen we ook vaste klanten Joyce De Troch en Tanja Dexters en Axel Daeseleire, kenner van het Antwerpse nachtleven. Tot slot spreekt ook voormalig Antwerps burgemeester Leona Detiège over “de nagel aan haar doodskist”.

Zundays

De vierdelige documentairereeks Zillion, The Lost Tapes is gemaakt door Thomas Van Hemeledonck en Alidor El Benni. Die eerste begon zijn carrière in 1995 bij de nieuwsdienst van VTM en hielp zo mee aan de beruchte Telefacts-reportage over de Zundays-party’s. Dat waren erotische tot zelfs pornografische avonden in de Zillion.

Bekijk hier de trailer van Zillion, The Lost Tapes:

Zillion, The Lost Tapes is vanaf woensdag 19 juli te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...