Na succes film ‘Zillion’ werkt oprichter Frank Verstraeten aan ‘Zillion pop-up club’

Het verhaal van de Zillion is nog niet voorbij. Nadat regisseur Robin Pront met de gelijknamige film een groot succes kende, probeert ook Zillion-oprichter Frank Verstraeten de club nieuw leven in te blazen. In De Tafel Van Vier maakte hij gisteren alvast bekend dat hij volgend jaar met een soort pop-up club zal komen.

Een combinatie van nostalgie, drama, humor, fictie en non-fictie. Dat is hoe Zillion door de meeste mensen werd omschreven toen de film in november vorig jaar uitkwam. De film over de omstreden discotheek in Antwerpen was een groot succes en dat was ook meteen af te leiden uit de bezoekcijfers. Daarnaast zorgde dat succes natuurlijk ook voor heel wat interesse in het echte verhaal van de discotheek. En daar hoopt oprichter Frank Verstraeten nu ook iets mee te doen.

Zillion

Zillion gaat over de droom van een (kleine) man uit het Vlaams-Brabantse Meise, Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen). Hij wil dat mensen hem herinneren en is daarvoor tot alles in staat. In eerste instantie begint hij een techbedrijfje, waarbij hij hardware en software verkoopt aan lage prijzen. Maar wanneer de belastingdienst op hem afkomt, beslist hij het anders aan te pakken.

Met de hulp van Dennis Black Magic (Matteo Simoni) start hij met Zillion, een megadancing in Antwerpen. Wat op het begin een droomplek in het uitgaansleven moest zijn, werd al snel een plek waar ook heel wat verkeerde dingen gebeurden. Zo werd de Zillion dé plaats bij uitstek om drugs te dealen, werd er vaak gevochten en woedden er soms kleine oorlogjes tussen buitenwippers. Maar daarnaast werd de discotheek vooral een plek waar écht alles mocht en kon.

Pop-up

Wie voor de gelijknamige film nog nooit van de Zillion had gehoord, weet er nu toch alles van. En daarvan hoopt de échte Frank Verstraeten nu gebruik te maken voor zijn nieuw project: een Zillion pop-up club. “Zillion 3.0 is een oude droom die ik 25 jaar geleden al had”, vertelt Verstraeten in De Tafel Van Vier. “Het is geen discotheek in een gebouw met stenen, maar het is een mobiele discotheek gemaakt uit staal.”

Ondertussen is Verstraeten ook al echt met het project bezig. “We zijn al gestart. Het wordt een mobiele club met een capaciteit van 7.000 mensen die we kunnen opbouwen op 48 uur. Maar het is nog te vroeg om iets te zeggen over locaties.”

Bekijk het fragment hier:

Meer
Lees meer...