Zoë Kravitz haalt via Instagram uit naar Will Smith na incident op de Oscars, maar werkt zichzelf in de nesten

De klap die Will Smith verkocht aan Chris Rock op het podium van de Oscars is nog steeds hét gespreksonderwerp van het moment. Verschillende sterren spraken zich daarbij al uit over het incident, waarbij enkelen duidelijk partij kiezen voor een van de twee betrokkenen. Zoë Kravitz maakt via Instagram duidelijk dat ze “Team Chris Rock” is, maar dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

De 94ste Oscaruitreiking werd dit jaar overschaduwd door Will Smith. Chris Rock maakte in zijn speech een mop over Jada Pinkett Smith. Zij verloor door de aandoening alopecia haar haar, waarnaar de mop verwees. Toen Will Smith in de gaten had dat Jada ongemakkelijk werd van de mop stapte hij het podium op en gaf hij Chris Rock een slag in het gezicht. Daarna riep Smith dat Rock in de toekomst “zijn f*cking mond moet houden over zijn vrouw”. De Academy is sindsdien een formeel onderzoek gestart naar het voorval, waardoor er mogelijk sancties kunnen volgen voor Will Smith.

“Mensen aanvallen op het podium”

Zoë Kravitz heeft nu – enigszins subtiel – gereageerd op het incident. Ze deelde twee foto’s op Instagram waarop ze te zien was in de outfits die ze droeg op de Oscars en de afterparty van Vanity Fair. Bij de eerste foto schreef ze in het bijschrift: “Hier is een foto van mijn jurk op de prijsuitreiking waar we tegenwoordig blijkbaar mensen aanvallen op het podium”.

Bij de tweede foto, die van haar look op de Vanity Fair-afterparty, schreef ze: “Hier is een foto van mijn jurk op de afterparty van de prijsuitreiking waar we tegenwoordig blijkbaar scheldwoorden roepen naar mensen en ze aanvallen op het podium”.

Bekijk hier de posts van Zoë Kravitz:

Verdeelde meningen

Hoewel heel wat fans van Zoë Kravitz haar uitspraak toejuichen en aangeven dat ze blij zijn dat ze dit aanhaalt, zijn er ook heel wat mensen die minder blij zijn. Daarbij wordt Alexander Wang geregeld aangehaald. Zoë Kravitz is namelijk goed bevriend met de modeontwerper, die vorig jaar onder vuur kwam te liggen. Wang wordt namelijk door verschillende modellen beschuldigd van seksueel wangedrag. Het gaat daarbij van ongewenste aanrakingen tot het uitkleden van de modellen. Verschillende van de slachtoffers zijn transvrouwen.

Daarnaast verwijzen mensen ook naar de geschiedenis van Zoë Kravitz met Jaden Smith, de zoon van Will Smith. Zoë Kravitz bracht veel tijd door met Jaden toen zij 24 jaar oud was en hij amper 14 jaar oud. In een interview zei ze daarover dat ze hem “heel knap” vond en dat ze dacht dat ze “een paar jaar later misschien meer hadden kunnen worden dan vrienden”. Verschillende mensen vermoedden dat Will Smith daar een stokje voor heeft gestoken en dat dat een van de redenen is waarom Zoë nu de kant van Chris Rock kiest.

Ook de relatie van Zoë Kravitz met Ezra Miller komt nu opnieuw bovendrijven. Op het moment van hun relatie was zij 21 jaar oud en was Miller 17 en dus minderjarig.

Meer
Lees meer...