Zuid-Koreaanse kookshow ‘Culinary Class Wars’ staat nu op Netflix

Netflix heeft een nieuwe Zuid-Koreaanse realityreeks gelost. Het gaat om de kookshow Culinary Class Wars waarin zeer uiteenlopende koks het tegen elkaar zullen opnemen. Het gaat daarbij om zowel bekende sterrenchefs als onbekende chefs die een klein restaurant uitbaten of werken in een cafetaria.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stroom van nieuwe Zuid-Koreaanse series die Netflix op ons afvuurt. Naast populaire fictiereeksen, zoals Squid GameSweet Home en The Glory, lanceerde Netflix in de laatste jaren ook al verschillende populaire spelprogramma’s. Denk zo maar aan Physical: 100The Devil’s PlanAgents of Mystery en The Influencer. Vanaf nu is daar nog reeks bij waarin alles in het teken zal staan van koken.

Culinary Class Wars

In Culinary Class Wars nemen honderd deelnemers het tegen elkaar op. Zij worden opgesplitst in twee groepen. De eerste bestaat uit de zogenaamde “Black Spoons“. In deze groep zitten de “hidden masters“, koks die werken in kleine restaurants en cafetaria’s of die koken voor celebrity’s. Zij nemen het op tegen de twintig “White Spoons“. Dit zijn gerenommeerde chefs, waaronder chefs van restaurants met Michelinsterren, winnaars van andere kookwedstrijden en andere bekende gezichten uit de kookwereld.

“In deze kookwedstrijd zullen de White Spoon-chefs, die heel wat te verliezen hebben, het opnemen tegen de Black Spoon-chefs, die eigenlijk niets te vrezen hebben”, vertelt coregisseur Kim Hak-min. “Met deze wereldwijde release op Netflix willen we de enorme diversiteit aan culinaire experten tonen die Korea rijk is”, gaat coregisseur Kim Eun-ji verder. “We selecteerden 100 deelnemers met unieke culinaire filosofieën. Zij representeren een uitgebreid aanbod aan keukens, waaronder naast de Koreaanse ook de Westerse, Chinese, Japanse en fusionkeukens.”

De jury van het programma wordt niet van de minste. Het gaat namelijk om niemand minder dan Paik Jong-won, de bekendste kok en culinaire mentor van Korea en Anh Sung-jae, de chef-kok van Mosu Seoul, dat het enige driesterrenrestaurant van Korea was. Onlangs leerden we ook al de deelnemers voor de wedstrijd kennen, daarbij werden de White Spoon-chefs bij naam genoemd en kregen de Black Spoon-chefs enkel een bijnaam.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Culinary Class Wars:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...