Zuid-Koreaanse zombiereeks ‘All of Us Are Dead’ staat nu op Netflix

Zuid-Koreaanse series zitten duidelijk in de lift. Vandaag pakt Netflix zo uit met All of Us Are Dead, een Zuid-Koreaanse zombieserie. De reeks speelt zich af op een school waar een virus een zombie-uitbraak veroorzaakt.

Ongeveer een jaar geleden liet Netflix weten dat het 750 miljoen dollar (zo’n 660 miljoen euro) zou investeren in content van Zuid-Koreaanse bodem. Het was een gewaagde gok, maar een die al meteen z’n vruchten afwierp. Squid Game, dat in september verscheen, groeide uit tot de populairste reeks aller tijden op het platform. Nadien wisten ook HellboundMy Name en The Silent Sea heel wat kijkers te verzamelen. En nu komt Netflix alweer met een veelbelovende Zuid-Koreaanse horrorreeks.

All of Us Are Dead

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse horrorreeks All of Us Are Dead. Het gaat om een zombiereeks waarin we de studenten van een school volgen. Een leraar onderzoekt daar een virus dat hij test op muizen. Maar een van de besmette muizen bijt een studente en zij verandert vrijwel meteen in een zombie. Het virus verspreidt zich vervolgens razendsnel binnen de school en ver daarbuiten. 

De reeks werd geregisseerd door Lee Jae-kyoo en Kim Nam-su, en is gebaseerd op de webtoon Now at Our School van Joo Dong-geun. De opnames gingen al in 2020 van start, maar liepen vertraging op door de uitbraak van een ander virus, het coronavirus. 

Bekijk hier de officiële trailer voor All of Us Are Dead:

Koreaanse series op Netflix

Na verschillende succesreeksen in 2021, komt Netflix ook dit jaar met heel wat content van Zuid-Koreaanse bodem. All of Us Are Dead is zo de eerste van 17 Zuid-Koreaanse series waarmee Netflix dit jaar uitpakt. De volledige lijst vind je hier.

Netflix telt al een ruim aanbod aan Zuid-Koreaanse series van de afgelopen jaren. Onze absolute favorieten vind je hier.

De lijst met onze 50 favoriete series op Netflix (die dus niet noodzakelijk Koreaans zijn), vind je hier.

Meer
Lees meer...