10 extreme GoPro-filmpjes waarvan je hart even stilstaat

De GoPro begint stilaan bekend te worden bij iedereen die al eens op YouTube surft. Deze camera’s zijn gemaakt om HD-filmpjes tijdens extreme acties te maken. Ze worden dan ook op allerlei voorwerpen bevestigd, zoals vliegtuigen, auto’s of gewoon een helm. Mashable verzamelde een aantal filmpjes die adembenemend zijn en je iets laten ervaren wat de meeste onder ons in het echt niet zouden durven. En soms loopt het zelfs mis…

1. Door een canyon vliegen

Goed gemikt, deze man maakt een vrije val en vliegt precies door een smalle kloof tussen twee rotsen. “Oh buddy, that was cool hé”, is zijn reactie. Dat is het minste wat je na deze sprong kan zeggen.

2. Een kraan beklimmen zoals Spider-Man

De volgende heeft duidelijk geen last van hoogtevrees. Hij gaat naar een kraan, die al op een gebouw staat en klimt helemaal tot boven. Het uitzicht is fenomenaal, dat moeten we hem nageven. Maar wanneer hij vervolgens met één hand aan de kraan gaat hangen, worden we nerveus in zijn plaats.

3. Met de fiets in een meer springen

Een even grote kick krijgt deze man wanneer hij met zijn fiets in een meer springt. Na een flinke aanloop om snelheid te nemen, knalt hij met zijn fiets het water in. Hij vliegt enkele seconden door de lucht.

4. Close-up van een schanssprong

Een sprong van een schans blijft iedere winter fascinerend om te zien. Deze skiër gebruikte de camera om hem in close-up tijdens de hele sprong te volgen.

5. Een waanzinnige afdaling met de mountainbike

Dit is nog wat anders dan iemand die met de fiets in het water tuimelt. Deze man maakt op zijn mountainbike een ongelooflijke afdaling. We horen de zenuwen door zijn keel gieren. Tot het plots mis lijkt te gaan, maar hij even later weer netjes op zijn wielen de afgrond inrijdt. Part of the show…

6. Zo ziet het eruit vanaf een skateboard.

Iets minder actie in dit filmpje, maar toch ook leuk om te zien hoe een skateboarder eveneens halsbrekende toeren uithaalt. Hij staat uiteindelijk enkel op een plank met wieltjes.

7. Met een lawine van een berg glijden

De volgende trekt opnieuw de ski’s aan voor een afdaling van een berg. Dat is op zich al ongelooflijk, maar vervolgens springen ze de diepte in om met een parachute verder af te dalen. Wanneer ze onderweg nog eens op een lawine worden getrakteerd, is de kick helemaal compleet.

8. Een skiër uit alle hoeken bekeken

Zin in meer van dat? Ook deze gaat met ski’s een berg af, maar hij bevestigt camera’s op verschillende plaatsen, zodat we de afdaling uit allerlei hoeken kunnen volgen.

9. Als het dan toch verkeerd gaat…

Op deze video hebben we allemaal stiekem zitten wachten: wat als het verkeerd afloopt en de GoPro alles gefilmd heeft? Deze skiër verliest één van zijn latten en stort langs rotsen naar beneden. Gelukkig zien we hem na zijn val opstaan en aan zijn gekreun te horen komt hij er met schrammen van af.

10. … dan is het even serieus schrikken

En ook deze klimmer komt met de schrik weg wanneer hij naar beneden valt. “I almost lost a finger”, klinkt het terwijl hij bebloede hand toont.
Meer
Lees meer...