Left Right
scrollTop top

13 sterke tv-series die je nu aan het missen bent


13 sterke tv-series die je nu aan het missen bent

Herhalingen, zwakke programma’s, films die je al tien keer gezien hebt, … Het vat de Belgische zomer op tv doorgaans goed samen. Dit jaar zijn de vooruitzichten bovendien echt wel somber, als je het ons vraagt. Maar in het buitenland is de zomer juist een goede reden om enkele sterke tv-series te programmeren. Reeksen die perfect aansluiten bij het mooie voorjaar en het altijd erg sterke najaar. Deze series ben je nu (misschien) aan het missen.

Veel van deze reeksen kan je nu nog niet bekijken in België, tenzij je toegang hebt tot Netflix of HBO (of op een iets minder legale manier tv kijkt). Maar het is zeker te hopen dat ze later dit jaar ergens worden opgepikt.

1. Sense8

*Netflix – 12 afleveringen

Netflix laat ons deze zomer weer flink bingewatchen. Je zal de streamingzender nog een paar keer in dit lijstje tegenkomen. Sense8 is een heel speciale reeks waarvan we vermoeden dat er geen middenweg bestaat: you love it or you hate it. Acht vreemdelingen over de hele wereld ontdekken dat ze met elkaar verbonden zijn. Ze voelen wat de anderen voelen en delen bepaalde vaardigheden.

Waarom proberen? Als je ooit fan was van The Matrix, dan moet je deze reeks zeker een kans geven. De serie is namelijk het televisiedebuut van de gebroeders Wachowski, die de baanbrekende filmreeks intussen alweer lang geleden hebben gemaakt. De laatste jaren vergaat het hen iets minder, maar misschien ligt hun toekomst zoals voor veel filmmakers nu wel in tv-series. En Netflix is ieder jaar goed voor een paar nieuwe hits.

Leuk weetje: de cast is echt een internationaal gezelschap. De acht hoofdrolspelers komen uit – zet je schrap – Canada, Groot-Brittannië, Zuid-Korea, Spanje, India, Duitsland, en er is ook een transgender-actrice uit de VS.

Netflix

2. Zoo

*CBS – 13 afleveringen

Amerikaanse tv-shows voeren ieder tv-seizoen een ware oorlog om elkaar met de beste reeksen de loef af te steken. Zelfs tijdens de zomer dus. Zoo is niet de zoveelste reality-reeks over een lokale dierentuin, maar wel een spannende serie over wat er zou gebeuren als de dieren zich tegen de mens keren en moordzuchtige wezens worden. Een soort The Walking Dead met beesten, maar dan dieren die nog leven en die niet alleen doden omdat ze honger hebben. Aan bioloog James Wolk om te achterhalen wat er aan de hand is. De serie start in de VS op 30 juni.

Waarom proberen? CBS is dan wel niet dé Amerikaanse topzender tijdens het zomerseizoen, deze reeks doet de verwachtingen wel stijgen. En aangezien we niet direct een andere klepper in hun aanbod terugvinden, zal Zoo de serie zijn die voor de kijkcijfers moet zorgen. Op basis van de trailer willen wij zeker eens kijken.

Leuk weetje: de serie is gebaseerd op een boek van James Patterson, een bekende schrijver van thrillers, die je misschien kent van zijn boekenreeksen Alex Cross en Women’s Murder Club. Het scenario zit dus zeker goed.

CBS

3. The Brink

*HBO – 10 afleveringen

HBO en komische reeksen, we zijn er steeds meer fan van geworden sinds Silicon Valley. Ook The Brink is zo’n serie die maar een half uurtje per aflevering duurt en vooral je lachspieren in beweging wil krijgen. En met Jack Black en Tim Robbins is de cast toch al veelbelovend. Het verhaal gaat over geopolitiek probleem in Pakistan dat een oorlog zou kunnen veroorzaken. En dus stuurt de Amerikaanse regering Jack Black, uiteraard, om het probleem te gaan oplossen.

Waarom proberen? Jack Black zou al reden genoeg moeten zijn om The Brink een kans te geven. Zelfs als de serie eerder flauw en overdreven zou zijn – waar we een klein beetje voor vrezen – kan alleen een zalige komische acteur als Black er een toppertje van maken.

Leuk om weten: HBO ziet deze reeks duidelijk goed zitten, want nu al klinkt het dat ieder seizoen over een nieuwe crisis zal gaan. Laat ons eerst maar even afwachten of het eerste seizoen geen crisis op zich veroorzaakt.

HBO

4. Fear The Walking Dead

*AMC – 6 afleveringen

AMC

Een serie waar al maanden mysterieus over wordt gedaan. Wil je een degelijke trailer zien, zal je goed moeten zoeken. Ook een officiële startdatum is er nog niet, maar de eerste aflevering zou in augustus op AMC te zien zijn. De serie is een soort prequel op de succesreeks The Walking Dead. In die reeks zien we hoe de zombie apocalyps plots volop bezig is wanneer Rick Grimes uit zijn coma ontwaakt. Maar wat is er precies gebeurd? Waarom is de halve wereld in een zombie veranderd? We stellen ons die vraag al niet meer in de spannende moederserie, maar in Fear Of The Walking Dead zouden onze vragen toch antwoorden moeten krijgen.

Waarom proberen? Als je fan bent van The Walking Dead, dan mag je dit gewoon niet missen. En ook als je er nog geen enkele aflevering van hebt gezien, zou je in principe probleemloos moeten kunnen volgen aangezien het met dit verhaal allemaal begonnen is. En daarna de vier seizoenen van die andere reeks even bingewatchen. Hoewel we er dus nog niet veel over weten, verwachten we heel veel van deze spin-off.

Leuk weetje: de serie heette aanvankelijk Cobalt, maar maker Robert Kirkman kondigde de definitieve naam via Twitter aan. Dus zelfs daarover hebben ze ons lange tijd weinig verteld.

5. Scream

*MTV – 10 afleveringen

Nu we toch in die horrorsfeer zitten, deze reeks zal voor veel nostalgie zorgen. De films zijn intussen klassiekers geworden en deze zomer krijgen we op MTV een hele serie te zien. De eerste aflevering zal starten met een YouTube-video die viraal gaat en die tiener Audrey een hoop problemen zal bezorgen. En natuurlijk komt er ook een moord van. De serie start op 30 juni op MTV.

Waarom proberen? Gewoon perfect op een regenachtige zomerdag, en die hebben we doorgaans genoeg. Met z’n allen dichtbij elkaar, en schreeuwen maar! We verwachten echt niet dat deze reeks zal kunnen concurreren met de toppers in dit lijstje, maar je moet verstand ook af en toe eens op nul kunnen zetten tijdens de vakantie, niet waar?

Leuk weetje: misschien wist je dit nog niet over de originele film, maar Scream is ontstaan onder de werktitel Scary Movie. Die laatste is uiteindelijk een parodie op de succesfilm geworden. Gelukkig voor de makers van deze reeks hebben ze de titel dus nog veranderd, want ze konden hun tv-serie toch moeilijk ‘movie’ noemen?

MTV

6. Orange Is The New Black

*Netflix – 13 afleveringen

Zowat de bekendste reeks van Netflix, en de fans keken dan ook al maanden uit naar deze zomer. Sinds het eerste seizoen is er wel wat veranderd. Zo is de reeks vorig jaar toch heel wat komischer geworden en het verhaal nam enige afstand van hoofdpersonage Piper. Sommige fans zijn hierdoor misschien afgehaakt, maar Netflix merkte wel dat die koerswijziging toch hoofdzakelijk een schot in de roos was. Heel wat figuren in de Litchfield-gevangenis zijn daardoor onvergetelijk geworden. En in het derde seizoen gaan we dus verder op de ingeslagen weg. Alle dertien afleveringen staan er al op. Ideaal voor een tv-marathon!

Waarom proberen? Als je de vorige series leuk vond, dan kijk je zeker weer naar dit seizoen. En wie de hype nog niet kent en een abonnement op Netflix heeft, kan deze zomer gewoon drie volledige seizoenen bekijken. Perfect voor wie van een dramareeks met veel humor houdt.

Leuk weetje: het nieuwste gezicht in de gevangenis is nu al een internetsensatie. Ruby Rose is zo sexy dat ze heel wat heterovrouwen met enkele hete scènes onder de douche al deed twijfelen of ze toch niet een heel klein beetje lesbisch zijn.

Netflix

7. True Detective

*HBO – 8 afleveringen

Het eerste seizoen van True Detective kreeg overal erg hoge scores en de verwachtingen zijn dan ook niet min voor het tweede seizoen. Geen vervolg op het verhaal uit de eerste reeks, want True Detective houdt eraan om telkens met iets volledig nieuws te komen. Al zal het natuurlijk weer even mysterieus en duister zijn. De detectives van dienst zijn Ani Bezzerides en Ray Velcoro, gespeeld door Rachel McAdams en Colin Farell. Want ja, ook de cast is altijd indrukwekkend in deze reeks.

Waarom proberen? We twijfelen er niet aan dat de makers opnieuw met een sterke reeks zullen uitpakken. Ook een voordeel is dat je het eerste seizoen niet moet gezien hebben om te kunnen volgen. En wie het vorige seizoen dan toch niet zo briljant vond als alle anderen kan het nog een tweede kans geven.

Leuk weetje: dankzij de deal tussen Telenet en HBO zal je de serie net zoals Game Of Thrones dit voorjaar zowat gelijktijdig met de VS kunnen zien.

HBO

8. Humans

*AMC – 8 afleveringen

De zoveelste reeks over robots die er net zoals mensen uitzien. Het doet ons meteen hard denken aan de Zweedse reeks Real Humans wanneer we de trailer zien. Maar iedere reeks verdient een kans en niet vergeten dat AMC ook de zender achter The Walking Dead is en ze daar dus wel iets kennen van goede reeksen. De robots in het verhaal zijn eigenlijk moderne slaven die alle klusjes in het huishouden doen waar wij liever van af zijn. Maar dat moet dus wel ergens fout gaan.

Waarom proberen: we hebben de voorbije jaren best wel genoten van de Zweedse versie van dit concept. Niet dat het ons altijd evenzeer bleef boeien, maar qua entertainment zat het wel goed zitten. En deze serie zal maar acht afleveringen tellen, dus met een sterk verhaal zal het allesbehalve langdradig worden.

Leuk weetje: de serie is in samenwerking met het Britse Channel 4 gemaakt. Dus voor al wie nog twijfelde: de Britten weten doorgaans wel hoe ze een sterke serie in elkaar moeten steken.

AMC

9. Mr. Robot

*USA – 10 afleveringen

Het netwerk USA kennen we hier misschien nog niet zo goed, maar volgens critici is dit de reeks waarmee ze met de grote jongens zouden kunnen beginnen meespelen. Een jonge hacker wordt meegesleurd in een organisatie die het gemunt heeft op de CEO’s die de wereld runnen.

Waarom proberen? Het onderwerp is de laatste jaren brandend actueel, dus dit zou een herkenbare reeks moeten worden. Bovendien is dit een reeks van een regisseur die ons al wist te overtuigen met de film The Girl With The Dragon Tattoo. Je zal zeker ook enkele acteurs herkennen: Christian Slater en Rami Malek bijvoorbeeld.

Leuk weetje: we zeggen dan wel dat USA Network nog geen grote shows heeft geproduceerd, maar je zal er mogelijk toch eentje van kennen. De detectivereeks Monk was hier immers ook een hit.

10. Wayward Pines

*FOX – 10 afleveringen

Deze reeks is al een maand bezig en kent in de loop van de zomer haar ontknoping. Matt Dillon speelt een geheim agent die naar een klein stadje reist om een mysterie op te lossen. Hij ontdekt echter dat hij er misschien nooit levend zal vertrekken.

Waarom proberen? Zo’n mysterieuze reeks spreekt altijd aan, zolang het allemaal maar geloofwaardig blijft. En dan zouden we met regisseur M. Night Shyamalan de juiste persoon aan het roer moeten hebben. Hij orkestreerde immers de ultieme thriller die onze mond ooit echt van verbazing deed openvallen door het verrassende plot: The Sixth Sense. Sindsdien kreeg hij niet veel goede kritieken meer voor zijn werk, maar misschien is televisie ook zijn redding. Wayward Pines is in de eerste weken zeer behoorlijk onthaald.

Leuk weetje: de hoofdrolspeler, Matt Dillon, is negen jaar geleden genomineerd voor de Oscar van beste mannelijke bijrol. Hij moest toen de duimen leggen voor George Clooney.

FOX

11. Aquarius

*NBC – 13 afleveringen

Zoals gewoonlijk weer heel veel misdaadreeksen deze zomer. Op NBC loopt sinds enkele weken Aquarius, een serie over een politieagent Sam Hodiak die undercover gaat om Charles Manson en zijn familie te volgen. Hij onderzoekt de verdwijning van de dochter van een oude vriendin. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles in de jaren 60.

Waarom proberen? Een goede misdaadreeks kan er altijd bij. Bovendien horen we uit Amerikaanse bronnen dat deze show helemaal niet aanvoelt als een typische netwerkreeks die zuiver op kijkcijfers uit is. Een beetje zoals Hannibal, de verrassende reeks die NBC maakte over psychopaat Hannibal Lector.

Leuk weetje: je zou soms het gevoel kunnen hebben dat dit verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten. Dat is wel vaker het geval bij misdaadreeksen. Maar niets is minder waar, want bedenker John McNamara zegt in een interview dat het idee drie jaar lang in zijn hoofd is gegroeid.

12. Ballers

*HBO – 10 afleveringen

Bij HBO zetten ze deze zomer duidelijk een serieus offensief in. Na The Brink is Ballers de tweede komische reeks waarmee ze willen uitpakken. En mét een verrassend gezicht: The Rock! Het gaat over enkele gepensioneerde atleten onder leiding van Spencer Strassmore, gespeeld door The Rock. Iedere aflevering duurt een half uur, perfect dus voor wie deze zomer niet veel tijd heeft om series te verslinden.

Waarom proberen? We kunnen kort zijn: The Rock!

Leuk weetje: de serie wordt nu al vergeleken met Entourage. En dat komt misschien omdat Mark Wahlberg en Stephen Levinson, die zelf in de reeks speelden, de producers zijn.

13. Dark Matter

*Syfy – 13 afleveringen

Ook liefhebbers van sciencefiction komen deze zomer aan hun trekken. Een heel mysterieus verhaal, of wat had je verwacht? Verschillende mensen ontwaken uit een cryoslaap – je weet wel, zo’n toestand in SF waarbij je lange tijd slaapt om bijvoorbeeld een jarenlange reis af te leggen. Ze weten echter niet meer wie ze zijn en wat ze op een ruimteschip doen.

Waarom proberen? Als je fan bent van sciencefiction, dan lijkt dit de meest belovende serie van de zomer. Met zo’n verhaallijn kan het natuurlijk alle kanten uit. En als het aanslaat, dan kunnen er nog heel wat seizoenen volgen, zoals dat meestal met populaire SF-reeksen gaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…