‘3 Body Problem’ krijgt een tweede seizoen

Netflix heeft bevestigd dat 3 Body Problem een tweede seizoen krijgt. De reeks van Game of Thrones-makers David Benioff en Dan Weiss verscheen eerder dit jaar op Netflix en kon meteen een groot aantal kijkers boeien. Doordat het eerste seizoen op een cliffhanger eindigde, hoopten velen dat de reeks een vervolg zou krijgen en dat is nu ook officieel bevestigd door Netflix.

In maart pakte Netflix uit met de 3 Body Problem. Het eerste seizoen van de reeks kreeg een open einde, waardoor de vele fans hoopten dat er nog een vervolg zou komen. Nu komt Netflix met het goede nieuws dat de reeks verlengd wordt.

3 Body Problem

3 Body Problem toont het verhaal van astrofysicus Ye Wenjie (Zine Tseng/Rosalind Chao). Zij zag tijdens de Chinese Culturele Revolutie in de jaren 60, haar vader, ook een wetenschapper, voor haar ogen doodgeslagen worden. Nadien wordt zij naar een werkkamp gestuurd. Uiteindelijk beslist de overheid dat ze nuttiger is op een geheime militaire basis. Daar proberen ze om contact te leggen met buitenaards leven. Maar de beslissingen die ze daar maakte, hebben grote gevolgen voor het heden én de toekomst.

De reeks is gebaseerd op de roman The Three-Body Problem van de Chinese auteur Liu Cixin. Dit is de eerste van drie romans in de Remembrance of Earth’s Past-trilogie. Daardoor was dus zeker genoeg voer voor een tweede seizoen, maar of dat er ook zou komen, was nog niet duidelijk.

Tweede seizoen

Tot nu, want Netflix heeft bevestigd dat de reeks een tweede seizoen krijgt. Dat nieuws werd bekendgemaakt met een korte video met fragmenten uit het eerste seizoen en een quote van makers David Benioff, D.B. Weiss en regisseur Alexander Woo. Zij laten weten dat ze blij zijn dat ze het verhaal verder kunnen vertellen tot zijn epische slot. “Sinds we de laatste pagina van de geweldige trilogie van Cixin Liu lazen, hoopten we dat we de kijkers tot het einde van het universum konden meenemen. Hier gaan we!”.

De makers zullen het volledige verhaal van de Remembrance of Earth’s Past-trilogie dus mogen vertellen. Het is daarbij nog niet duidelijk in hoeveel seizoenen dat zal gebeuren. Als de serie de boeken volledig volgt, zou het dus gaan om nog twee nieuwe seizoenen, maar mogelijk worden de volgende twee boeken opgesplitst of samengevoegd in de reeks. Eerder lieten de makers al weten dat ze het verhaal graag in vier seizoenen zouden vertellen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor 3 Body Problem:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...