5 redenen waarom een waterdispenser onmisbaar is op kantoor

Geschreven met branded content van Brita.

Heb je een eigen bedrijf, dan is het belangrijk om te streven naar een gezonde werkomgeving. Dat is mogelijk met een gezonde lunch of korting op een abonnement voor de sportschool, maar ook door gezond drinken te stimuleren. Het is om verschillende redenen een aanrader om een waterdispenser op de werkvloer te hebben. Waarom een waterkoeler onmisbaar is? Wij zetten hieronder de belangrijkste redenen op een rij!

Altijd gefilterd water in de buurt

Een van de grootste redenen om een waterdispenser op kantoor te plaatsen, is dat iedereen op de werkvloer kan genieten van schoon en fris water. Dat betekent dat werknemers niet meer zelf flesjes water hoeven mee te nemen, maar gewoon af en toe hun glas of flesje kunnen vullen bij de waterkoeler. Met een waterdispenser op de werkplek stimuleer je een goede hydratatie.

Het is gezond

Nog een voordeel van een waterkoeler op kantoor, is dat het gezond is. Water bevat geen calorieën en is daardoor een veel gezondere keuze dan bijvoorbeeld frisdrank. Het is dan ook een geweldige investering als je graag een gezonde werkomgeving wilt creëren. Goed hydrateren is belangrijk en met een waterdispenser op kantoor maak je dit voor iedereen een stuk eenvoudiger.

Betere prestaties

Als medewerkers snel toegang hebben tot water, leidt dat ook tot betere prestaties op de werkvloer. Water drinken heeft een positief effect op prestaties. Denk hierbij aan een verbeterde productiviteit en concentratie, een verminderde vermoeidheid en minder hoofdpijn.

Goed gehydrateerde medewerkers presteren beter, waardoor het goed is om je werknemers te motiveren om genoeg te drinken. Met een waterdispenser van Brita verwen je jezelf en je personeel met diverse watersoorten. Plat water, bruiswater, gekoeld water of juist heet water, het kan allemaal.

Beter voor het milieu

Nog een andere reden om een waterdispenser op de werkvloer neer te zetten, is dat het beter is voor het milieu. Als jij met je bedrijf graag je steentje bijdraagt aan een betere wereld, dan is investeren in een waterdispenser een goed idee. Met zo’n waterkoeler op de werkvloer zorg je er namelijk voor dat de hoeveelheid plastic flink minder wordt. Met deze investering werk je aan een duurzamer bedrijf.

Een leuke ontmoetingsplek

Zet je een waterdispenser op kantoor, dan wordt dat automatisch ook een ontmoetingsplek. Collega’s komen hier samen en hebben de mogelijkheid om heel eventjes te ontspannen. Dit stimuleert de sociale interactie op de werkvloer, wat bijdraagt aan een positieve werksfeer.

Meer
Lees meer...