Netflix lanceert eigen nieuwssite ‘Tudum’

Netflix is druk bezig met zichzelf te heruitvinden. Na gesprekken met Adele over een exclusieve reportage en de opstart van een eigen Power Rangers-universum, heeft het bedrijf nu ook een eigen nieuwssite gelanceerd. Die kreeg de naam Tudum, vernoemd naar het bekende geluidje dat te horen is als je Netflix opent.

Goed nieuws voor iedereen die constant op de hoogte wil blijven van hun favoriete tv-series en films, want Netflix heeft zojuist zijn eigen entertainmentwebsite gestart. Op Tudum kan je vanaf nu bijvoorbeeld terecht voor het laatste nieuws over het nieuwe seizoen van Stranger Things, voor bloopers uit Red Notice of voor uiteenzettingen en theorieën over een van je andere favoriete Netflixreeksen. 

Platform voor Netflix-lovers

De streamingsite wil met Tudum dichter bij de kijker komen. Met een eigen nieuwssite krijgen ze de kans om nieuws rechtsreeks tot het publiek te brengen, en hen daarnaast ook te verrassen met exclusieve interviews, nooit geziene scènes en heel wat behind the scenes-content. Zo deelde Tudum alvast een lijst met alle easter eggs in de film Red Notice en een kaart met alle plekken waar Emily uit Emily in Paris selfies nam. Daarnaast zal het in Explainer ook dieper ingaan op theorieën en prangende vragen zoals: “Hoe lang leven Witchers?”.


De slogan van de nieuwe site luidt “Go behind the streams”, waarmee het aan wil tonen dat het veel meer is dan gewoon een site vol feiten en aankondigingen. Het wordt een soort Facebook voor Netflix-liefhebbers, waarbij iedereen wel iets zal vinden dat hem, haar of hen aanstaat.

Persoonlijke feed

Die Facebook-vibe wordt ook extra versterkt door de gepersonaliseerde feed waarmee Tudum werkt. Op de site kan je namelijk inloggen met je Netflix-account, waardoor de beleving veel persoonlijker wordt. Bij het openen van de homepagina zijn er een aantal artikels die voor iedereen te zien zijn, maar onder ‘Based on what you watched’ zie je het laatste nieuws van je eigen favoriete series of films.

Op die manier kan je als lezer dus als eerste te weten komen wanneer het nieuwe seizoen van Bridgerton eraan komt, zie je als eerste de bloopers van het laatste seizoen van Lucifer of kan je tijdens de volgende caféquiz uitpakken als dé grote Netflix-kenner.

Als je met je eigen Netflix-account inlogt, dan krijg je gepersonaliseerd nieuws.
Bron: Netflix (Tudum)

Meer
Lees meer...