9 online quizzen die je kan maken om je vrienden te testen tijdens de lockdown

Sinds de coronacrisis gaat de tijd veel trager vooruit dan anders. We zitten allemaal thuis opgesloten. Je raakt het misschien stilaan beu om continue Netflix te kijken. En ook het lijstje van leuke tijdsbestedingen wordt alsmaar kleiner. Tijd dus om iets anders te doen om die verveling in tijden van corona tegen te gaan!

Wat is er beter tegen die verveling dan een quizje te maken? En niet zomaar een quiz, maar eentje waarbij je vrienden hun kennis over jou testen. Hopelijk kennen je vrienden je door en door. Maar indien niet, heb je weer iets om over te praten! En zo leer je elkaar ook nog wat beter kennen. Dus wat houdt je tegen?

Je hebt ongetwijfeld ‘Know Your Friends’ al zien passeren op je Facebook. Maar er bestaan ook nog andere varianten. Wij lijsten een aantal eenvoudige quizmakers op waarbij de vragen al voor je uitgewerkt zijn. Jij moet ze dus gewoon beantwoorden en de link doorsturen naar je vrienden! En wie graag een gewone quiz speelt met vrienden vindt hier ook zeker z’n ding. Sowieso plezier gegarandeerd met deze lijst!

1. BuddyMeter

BuddyMeter is een makkelijke quizmaker. Het voordeel is dat je deze quiz in het Nederlands kan maken door je regio en taal te selecteren. Daarna vul je gewoon je naam in. BuddyMeter genereert tien vragen voor je die je moet beantwoorden. Als je een van de opgestelde vragen of antwoorden niet leuk vindt, kan je ze altijd vervangen door iets nieuws. Nadat je alle vragen hebt beantwoord, krijg je een link naar je quiz die je vrienden kunnen maken. En vanaf dan is het lachen geblazen!

2. Vonvon

Vonvon of “Hoe goed ken je mij?” zegt meer dan genoeg. Met deze test weet je meteen hoe goed je vrienden je nu écht kennen. Met vragen zoals “Zou jij liever ware liefde vinden of 10 miljoen euro krijgen?” of “Zou jij eerder koffie of alcohol opgeven?”, ga je elkaar zeker en vast beter leren kennen. Om de quiz aan te maken, moet je eerst vijftien vragen beantwoorden. Als je de vraag niet leuk vindt, kan je ook hier de vraag overslaan. Er zitten veel interessante vragen tussen, dus er is zeker voor elk wat wils!

3. MateQuiz

MateQuiz is een andere quizmaker vol leuke en interessante vragen. Hier kan je kiezen of je zelf negen vragen over jezelf verzint met grappige antwoorden. Zo kan je je quiz wat specifieker en persoonlijker maken. Op die manier kan je het je vrienden pas echt moeilijk maken! Ofwel gebruik je de voorbeeldvragen.

4. Bestiefy

https://twitter.com/gelakr/status/1240473457936064514

Bestiefy is pas echt the real deal. Jammer genoeg kan je deze quiz enkel in het Engels, Frans of een andere taal maken. Maar als je je vrienden wil laten zweten dan is deze quiz zeker iets voor jou. Zo bevatten de ingestelde vragen dingen zoals je verjaardag of hoeveel broers of zussen je hebt. Bestiefy is dus de ideale manier om te achterhalen wie je echte vrienden zijn. Maar geen nood, als je niet akkoord bent met de vooraf ingestelde vragen of antwoorden kan je deze nog altijd aanpassen. Op die manier kan je ook alles zelf vertalen naar het Nederlands.

Maar hopelijk zijn er niet zoveel mensen zoals Thomas die deze quizzen voor eigen leedvermaak gebruiken …

5. Quiz Your Buddy

Quiz Your Buddy is iets anders dan de andere quizzen. Deze is opgedeeld in verschillende categorieën zoals je uiterlijk, je voorkeuren en bijzonderheden zoals waar je het meest zingt. Je hoeft maar 20 vragen in te vullen om de quiz aan te maken, maar je kan vragen overslaan als je die niet wil beantwoorden. Twee nadelen: je kan de quiz niet in het Nederlands maken en je kan zelf geen antwoorden ingeven.

6. IMQuiz

IMQuiz is een andere Engelstalige vriendschapsquiz. Ook hier kom je te weten wie je het beste kent. De bedoeling is dat je een reeks vragen beantwoordt, zoals wat je het gelukkigste maakt of hoe girly je bent. De meerkeuzevragen en antwoorden zijn vooraf ingesteld dus je kan deze niet veranderen. Maar als je liever een gepersonaliseerde quiz wil, dan kan je eentje maken via de Quiz Maker.

7. Quiz Planet

Quiz Planet is een leuke quiz om met je vrienden te spelen. Deze keer is het dus geen quiz over jezelf, maar over verschillende onderwerpen. Zo kan je de kennis van jezelf en van je vrienden testen. Deze populaire quiz bevat diverse categorieën zoals wetenschappen, films, sport of andere interessante onderwerpen. Een plezante manier om te achterhalen wie de slimste in de groep is!

Quiz Planet
Quiz Planet

8. Kwiss

Kwiss is de perfecte oplossing om een gezellig quizavondje te organiseren. Met meer dan 27 kant-en-klare quizzen ben je zeker even zoet. Een klein minpuntje: je moet betalen om één van deze quizzen te spelen. Zo heb je de keuze uit Kwis Master voor 9,99 euro per dag ofwel Kwis Maker voor 8,99 euro per dag. Ook tijdens de corona-quarantaine is quizzen nog altijd mogelijk! Hoe dit werkt, lees je hier.

9. Quizfabriek – Lockdown quiz

https://www.facebook.com/quizfabriek/posts/1110742085937499

De Quizfabriek bedacht een zeer creatieve oplossing om toch te blijven quizzen. Aangezien wij niet naar buiten mogen, komt de quiz gewoon rechtstreeks naar je woonkamer! Via een livestream herspelen ze elke woensdagavond enkele van hun oude quizzen. Om de quiz helemaal af te maken, is er zelfs elke keer een andere presentator aanwezig.

De quiz begint om 20 uur en is te volgen via een livestream op YouTube. Om te kunnen meespelen moet je per deelnemer een extra scherm gebruiken. Vanaf dan kan je een uurtje gezellig quizzen! Op voorhand inschrijven is niet nodig en is bovendien helemaal gratis.

Meer
Lees meer...