‘Fast & Furious 10’ krijgt releasedatum

Fast & Furious 10, de voorlaatste film in de franchise, komt uit in april 2023. Dat heeft Universal Pictures zojuist bekendgemaakt. Opnames voor de twee laatste films gaan van start in januari 2022 en uiteraard zullen de vaste hoofdrolspelers ook deze keer van de partij zijn.

Twee maanden geleden kwam de langverwachte Fast & Furious 9: The Fast Saga, of kortweg F9, eindelijk uit nadat die release eerder meermaals was uitgesteld door de coronacrisis. Toch kijkt de franchise al verder vooruit.

Dubbelfilm

Zo raakte eerder al bekend dat de elfde film van de reeks de laatste zal zijn. Fast & Furious 10 en 11 zullen gemaakt worden als een dubbelfilm en zo voor gepast slot zorgen voor de franchise die al miljarden opbracht. Aan Entertainment Weekly heeft hoofdrolspeler Vin Diesel eerder al laten weten dat opnames voor die twee films zullen beginnen in januari 2022.

“Wacht maar op de tiende film”, zei Diesel toen. “Laten we zeggen dat het feit dat de studio heeft laten weten dat één film niet voldoende is om alles te behandelen wat behandeld moet worden … je kan je alleen maar voorstellen wat er gaat komen.”

Cast

Voor de twee laatste films rekent Universal Studios opnieuw op vaste waarden Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges en Sung Kang. Twee andere grote namen zullen wel niet zien zijn. Dwanye ‘The Rock’ Johnson zou volgens de geruchten ruzie hebben met Vin Diesel en was er ook bij F9 al niet meer bij.

De slechterik uit die laatste film, John Cena, houdt het dan weer bij maar één film in de saga. Jason Statham, die aan de zijde van The Rock te zien was in de spin-off Hobbs & Shaw, zou dan weer wel een terugkeer vieren voor het slot van de filmfranchise.

Meer
Lees meer...