Actrice Lily James hoopt op een derde ‘Mamma Mia’-film: “We hebben het nodig”

Op dit moment is actrice Lily James te zien als Pamela Anderson in de Disney+-reeks Pam and Tommy, maar toch hoopt ze binnenkort nog eens op de set van Mamma Mia te staan. De actrice deed eerder al mee in Mamma Mia: Here We Go Again als jonge Donna en liet nu in een interview met ScreenRant weten dat ze graag zou terugkeren voor een derde film.

Lily James staat de laatste weken bekend als ‘de actrice die Pamela Anderson speelt’, maar voordien was ze ook te zien als jonge Donna in de tweede Mamma Mia-film: Here We Go Again. Tijdens een interview naar aanleiding van de serie Pam & Tommy sprak James kort over een eventuele terugkeer naar fictief Griekenland.

Mamma Mia 3

Het verhaal rond de muziek van ABBA begon als musical in 1999. In 2008 volgde de verfilming van dat verhaal, met onder andere Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan en Colin Firth in de hoofdrollen. Die film werd een wereldwijde hit en tien jaar later volgde er een tweede. In Mamma Mia: Here We Go Again zagen we vooral veel uit het verleden van Donna, die in de eerste film wordt vertolkt door Streep. Omdat het verhaal zich veel vroeger afspeelde, was ook de casting anders. In de tweede film was het dus actrice Lily James die de hoofdrol mocht vertolken.

En dat zou ze graag opnieuw doen. Tijdens een interview met ScreenRant liet de actrice alleszins weten open te staan voor een derde film, al gelooft ze “niet dat die dan met haar zou zijn”. Wanneer de interviewer vraagt of er überhaupt een kans bestaat dat de franchise ooit terugkomt, reageert de actrice meteen enthousiast.

“Ik wil zo graag dat die er komt. Ik vond het zo ontzettend fijn om gewoon te zingen op het strand en op die boot. Dus: waarom is er nog geen sprake van? We hebben het allemaal nodig. Covid is er geweest, en het is hier alles behalve fijn. We hebben Mamma Mia nodig”, antwoordde ze gretig.

Pam & Tommy

Of die sequel er ooit zal komen, en of James er in te zien zal zijn, valt te betwijfelen. Toch is de actrice aan een enorm sterke carrière bezig. Na Mamma Mia was ze ook nog te zien in de films The Dig, Rebecca en Yesterday en sinds kort is ze ook te bewonderen in de nieuwste Disney+-serie Pam & Tommy over de gelekte sekstape van actrice Pamela Anderson en Mötley Crüe-drummer Tommy Lee.

Bekijk de trailer van Mamma Mia: Here We Go Again hier:

Meer
Lees meer...