HBO Max breekt records met Olympische Spelen

HBO Max, de streamingdienst die sinds enkele maanden ook bij ons beschikbaar is, heeft een enorme mijlpaal bereikt. In slechts twee dagen hebben kijkers bijna een miljard minuten van de Olympische Spelen in Parijs 2024 gestreamd. Dit is nu al meer dan het totale aantal kijkers voor de Spelen in Tokio 2020.

Het zijn hoogtijden in de sport. Afgelopen vrijdag gingen de Olympische Spelen van start en dat betekent: elke dag de hele dag door sport. En voor wie écht niets wil missen, lijkt HBO Max de place to be. De streamingdienst heeft maar liefst 31 livestreams op hetzelfde moment beschikbaar. Dat lijken sportfans ondertussen ook ontdekt te hebben, want HBO Max kan na twee dagen al op records rekenen.

Meer kijkers dan ooit

Door de verdere verspreiding van de streamingdienst het voorbije jaar, zijn er heel wat nieuwe afzetmarkten voor zenders van Warner Bros. Discovery. Ook in België is de streamingdienst HBO Max sinds juni beschikbaar. Toch is de groei in kijkcijfers tijdens de Olympische Spelen significant.

Ondertussen hebben de Spelen in Parijs bijna een miljard minuten aan kijktijd verzameld op verschillende platforms van Warner Bros. Dicovery, waar dus ook HBO Max in België en Nederland bijhoren. Dat is al 75 procent van het totale aantal minuten die de Spelen in Tokio 2020 haalden.

Abonnees

Ook het aantal abonnees gaat opvallend omhoog. Tegen alle verwachtingen in kon de streamingdienst op een enorme groei rekenen tijdens de eerste dagen van de Spelen. De vraag daarbij is wel of de nieuwe abonnees ook gaan blijven als de Olympische Spelen zijn afgelopen, of dat de streamingdienst dan een enorme daling zal zien.

JB Perrette, CEO van Global Streaming & Games bij Warner Bros. Discovery, is alvast enthousiast over de interesse. “De Olympische Spelen van Parijs 2024 zijn fantastisch begonnen dankzij HBO Max in Europa. Door onze mix van films, shows en grote sportevenementen trekken we meer kijkers en houden we ze langer vast. We kunnen niet wachten om dit succes voort te zetten”, klinkt het.

Meer
Lees meer...