‘De Slimste Mens ter Wereld’: James Cooke hield trauma over aan ‘Komen Eten’-avontuur met Erik Van Looy

De Slimste Mens ter Wereld gaat opnieuw van start. Dat betekent meteen ook een terugzien voor jurylid James Cooke en Erik Van Looy. En dat brengt nare herinneringen naar boven bij die eerste.

De zoektocht naar een opvolger voor comedian Guga Baúl start deze week. Die won één jaar geleden na een tactische meesterzet de finale van weervrouw Jacotte Brokken. 34 kandidaten gaan die strijd aan met elkaar.

De drie eerste kandidaten die het tegen elkaar zullen opnemen, zijn Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke. De eerste juryleden zijn James Cooke en Bart Cannaert, en uiteraard is Erik Van Looy terug als presentator.

Komen Eten

Met de talentvolle hobbykok Daan Alferink – want winnaar van MasterChef – in huis is het tijd om een terug te blikken op speciale week in Komen Eten die draaide rond De Slimste Mens ter Wereld. Erik Van Looy deed daaraan mee met juryleden Ella Leyers, James Cooke en William Boeva.

Al snel bleek echter dat Erik Van Looy nooit kookte, en dat hebben zijn gasten geweten. “Maar twee van de drie zijn ziek geworden”, verdedigt Erik Van Looy zich. Het blijkt te gaan om Ella Leyers en James Cooke. “Ik heb tot vier uur Zwan-sap uitgekotst”, bevestigt James Cooke meteen, daarmee verwijzend naar het beruchte voorgerecht van Erik Van Looy.

Bekijk hier het fragment uit De Slimste Mens ter Wereld:

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 14 oktober van maandag tot en met donderdag te bekijken op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...