Kate Bush wil na lange pauze weer muziek gaan maken


In het kort

  • Kate Bush heeft talrijke ideeën voor nieuwe nummers die ze wil onderzoeken.
  • Ze lanceerde onlangs een kortfilm, Little Shrew, om geld in te zamelen voor War Child, een organisatie die kinderen ondersteunt die getroffen zijn door conflicten.
  • Bush is nog niet begonnen met het maken van nieuwe muziek, maar liet doorschemeren dat het iets is waar ze al een tijdje naar uitkijkt.

Kate Bush liet in een interview met de BBC weten dat ze graag weer muziek wil maken. Ze deelde dat ze veel ideeën heeft die ze wil onderzoeken en dat ze zich klaar voelt om terug te keren in haar creatieve ruimte nadat ze zich enige tijd op andere projecten heeft gericht. Het interview is opmerkelijk, want Bush leidt een teruggetrokken bestaan.

Haar laatste studioalbum 50 Words for Snow kwam uit in 2011. Sindsdien heeft ze zich voornamelijk gericht op live albums en compilaties. Onlangs lanceerde Bush echter een kortfilm genaamd Little Shrew, die ze schreef en regisseerde om geld in te zamelen voor War Child, een organisatie die kinderen ondersteunt die getroffen zijn door conflicten.

Filantropie en creatieve bezigheden

De animatiefilm, gemonteerd op haar liedje Snowflake, is gratis te bekijken op haar website, maar ze moedigt donaties aan. Bush legde uit dat het idee voor de film voortkwam uit de schok van de Russische invasie in Oekraïne in 2022 en de wens om de impact van oorlog op kinderen te benadrukken.

Ze vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor de benarde situatie van kinderen in conflicten en benadrukt hun kwetsbaarheid en de onvoorstelbare angst die ze ervaren. Hoewel ze nog niet is begonnen met het maken van nieuwe muziek, liet Bush doorschemeren dat dit iets is waar ze al een tijdje naar uitkijkt, vooral het afgelopen jaar.

Terugkeer naar muziek en live optredens

Hoewel ze ondanks de aanmoedigingen van journalist David Gilmour nog niet heeft toegezegd weer live op te treden, is Bush duidelijk gefocust op creatieve projecten en het gebruiken van haar platform om een verschil te maken.

Je kunt Kate Bush kennen van de hits Wuthering Heights, waarvan ze de clip in de Efteling opnam, en Running Up That Hill, wat gebruikt werd in het vierde seizoen van Stranger Things. Running Up That Hill schoot daardoor in 2022 opeens naar de top van de hitlijsten.

Meer
Lees meer...