Maak kennis met de allereerste non-binaire Power Ranger: de Death Ranger

Het Power Rangers-universum wordt groter en spannender! Zo kondigde Boom! Studios de komst van de Death Ranger aan, de allereerste non-binaire Power Ranger. Die zal hun debuut maken in de comics waarbij de geschiedenis van de Omega Rangers zal worden uitgelegd. Fans waren op Twitter alvast razend enthousiast over de aankondiging.

Binnenkort krijgt de Power Rangers-wereld er een nieuwe Ranger bij. Maar niet zomaar eentje, want het zou namelijk de allereerste non-binaire Ranger zijn. De nieuwe, non-binaire Power Ranger, de Death Ranger genaamd, is weer een grote stap vooruit voor de LGBTQ+-vertegenwoordiging in strips. Zoals de naam misschien al verklapt zal de Death Ranger wel een schurk zijn. Dat hield de fans echter helemaal niet tegen om op Twitter helemaal los te gaan op het nieuws.

Non-binair

De komst van de Death Ranger is vooral een enorme overwinning voor de non-binaire vertegenwoordiging in comics, in meer dan één opzicht. Die is namelijk niet alleen het eerste non-binaire personage in de franchise, maar ook nog eens een schurk.

Terwijl stripboeken, films en series de afgelopen jaren al wel een aantal non-binaire helden hebben geïntroduceerd, zijn die echter zelden een slechterik in het verhaal geweest. Non-binaire personages krijgen namelijk nog te vaak kleinere, heldhaftige rolletjes in comics. Maar dat zal nu dus veranderen.

Death Ranger

De Death Ranger zal hun debuut maken in een gloednieuwe one-shot comic die de geschiedenis van de Omega Rangers uitlegt. De Omega Rangers zijn een oude groep van Rangers die in de gevaarlijkste en meest afgelegen gebieden van de ruimte opereren. Wie er precies achter het masker van de Death Ranger zit, is nog niet bekend.

“De Omega Rangers verdedigden al duizenden jaren het universum tegen het kwaad. Deze zes Rangers gebruikten hun elementaire krachten om anderen te beschermen tegen duistere krachten. Maar dat veranderde allemaal toen één belangrijk lid zich tegen de anderen keerde. Die werd namelijk verleid door de donkere magie van hun grootste vijand”, klinkt het in de synopsis van de strip.

Het aankomende stripboek waarin de lezers de Death Ranger in actie zullen kunnen zien, heet Power Rangers Unlimited: The Death Ranger #1. Het is geschreven en gecreëerd door Paul Allor (G.I. Joe), Kath Lobo, Ryan Parrott en Derrick Chew. De nieuwe comic zal op 31 augustus 2022 in de stripwinkels in de VS verschijnen. Wanneer dat bij ons zal zijn, is niet geweten. Digitale exemplaren zullen verkrijgbaar zijn via comiXology, iBooks, Google Play en Kindle.

Meer
Lees meer...