EK voetbal: Álvaro Morata dreigt finale te missen door bizar incident

Vreugde en verdriet voor Álvaro Morata dinsdagavond. De kapitein van de Spaanse nationale ploeg plaatste zich op het EK voetbal met zijn land voor de finale, maar raakte zelf wel geblesseerd bij een zeer ongelukkig incident. Hij dreigt zo die finale te moeten missen.

Spanje is de eerste finalist op EURO 2024. Tegen Frankrijk wiste het dinsdagavond in vijf dolle minuten halverwege de eerste helft een vroege 0-1-achterstand uit. Wonderkind Lamine Yamal (16) scoorde die eerste goal na een assist van Álvaro Morata (31).

In de finale van zondagavond zal Spanje het mogelijk zonder die laatste moeten doen. Na de wedstrijd liep die namelijk een bizarre blessure op. Morata ging op dat moment met de rest van de Spaanse spelers vieren bij de supporters. Op dat moment liep er voor de zoveelste keer tijdens dit EK een toeschouwer op het veld.

“Moeten afwachten”

Die was uit op een selfie met de spelers, maar enkele stewards kwamen snel tussen om de man weg te dragen. Ook enkele stafleden van de Spaanse nationale ploeg wilden ingrijpen, maar toen liep het mis. Een van die mensen gleed uit achter Morata en haalde de Spaanse kapitein zo onderuit. Meteen was duidelijk dat Morata zich daarbij ernstig pijn had gedaan. Hij verdween dan ook snel al hinkend van het veld richting kleedkamer.

“We moeten afwachten en zullen morgen zien. We denken dat het niks is, maar het doet wel pijn.”, zei de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente achteraf, via Sporza.

In de EK-finale neemt Spanje het op tegen Nederland of Engeland. Die landen spelen woensdagavond tegen elkaar in de tweede halve finale.

Meer
Lees meer...