Amazonewoud is terug groen dankzij zoekmachine Ecosia

Je hebt er waarschijnlijk ooit al eens van gehoord of je gebruikt Ecosia misschien als je standaardzoekmachine. Maar wat vast staat, is dat de duurzame zoekmachine zorgt voor extra groen in onze wereld. Iets wat we na de alsmaar groeiende bosbranden nu meer dan ooit nodig hebben.

Ecosia heeft ondertussen al meer dan 84 miljoen bomen geplant en elke seconde komt er eentje bij. Op zo’n 9.000 locaties overal ter wereld plant de organisatie nieuw leven. Zoals je waarschijnlijk wel weet uit je (vroegere) biologielessen zorgen bomen voor een beter milieu en gezondere mensen.

Wondergroene evolutie

Onlangs deelde Ecosia de vooruitgang van het Amazonewoud op hun sociale media. Daarop zie je duidelijk de impact die je als Ecosia-zoeker hebt op de natuur. Na ongeveer 45 zoekopdrachten heb jij mee geholpen om een boom te planten. Op de foto zie je hoe het Atlantisch Woud, het kleine zusje van het Amazonewoud, van een kale plek is uitgegroeid naar een prachtig bebost gebied.

Na de verwoestende bosbranden in het Amazoneregenwoud van deze zomer zochten mensen wereldwijd naar een manier om te helpen. En die vonden ze. Eind augustus liet de organisatie weten dat hun app-downloads met 1.000 procent was gegroeid. Door hun hulp kon Ecosia drie miljoen bomen planten. Bovendien kondigde de organisatie onlangs aan dat ze zo’n 26.000 bomen gaan planten in Australië om daar opnieuw het subtropische landschap te herstellen.

Ecosia plant in vijftien verschillende landen bomen om de natuur, de mens en de dieren te helpen. Zo kiezen ze om in biodiversiteitshotspots, gebieden met grote aantallen unieke plant- en diersoorten, te werken. Wie graag een boom wil planten, kan dit eenvoudig doen door de zoekmachine te installeren op zijn computer of de app te gebruiken.

Meer
Lees meer...