Left Right
scrollTop top

Apple TV+, hoe kom je in aanmerking voor een gratis abonnement?


Apple TV
© Apple

Apple TV+ bestaat ondertussen een aantal dagen. Sinds de start biedt Apple verschillende abonnementen aan waarbij sommige Apple-gebruikers een jaar lang gratis van de streamingdienst gebruik kunnen maken. Wij zetten voor jou op een rijtje hoe dat werkt en wat je moet doen.

Sinds vorige week is Apple TV+ wereldwijd van start gegaan. Voor een kleine vijf euro per maand kan je gebruik maken van de nieuwe streamingdienst. De meest opmerkelijke serie is ongetwijfeld The Morning Show. Daarin spelen onder andere Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell mee. De serie gaat over de onderdrukking van de vrouw op een nieuwsredactie.

Een jaar gratis Apple TV+

Sommige gebruikers van Apple-producten kunnen de streamingdienst voor een bepaalde periode gratis gebruiken. Iedereen kan een gratis abonnement nemen voor zeven dagen. Daarna moet je er wel aan denken dat je je abonnement opzegt, want anders start automatisch je eerste maand aan 4,99 euro.

Apple TV Plus
Apple

Gebruikers die recent een nieuw Apple-toestel kochten, kunnen een jaar lang gratis naar Apple TV+ kijken. Elk toestel komt in aanmerking behalve de Apple Watch. Op dat toestel kan je namelijk ook geen Apple TV+ kijken.

Daarbij is het belangrijk dat je toestel niet ouder mag zijn dan 10 september. Dat komt omdat Apple op die dag de nieuwe streamingdienst aankondigde. Het techbedrijf gebruikt die dag daarom ook als referentiepunt. Op 1 november ging de nieuwe streamingdienst van start en vanaf die dag heb je drie maanden de tijd om je gratis abonnement te claimen.

Hoe activeren?

Maar hoe kan je nu eigenlijk controleren hoe oud je toestel is of wanneer je het geactiveerd hebt? Apple zou Apple niet zijn als het bedrijf niet zou kiezen voor een gebruiksvriendelijke oplossing. Het enige wat je moet doen om te checken of je in aanmerking komt voor een gratis abonnement van een jaar is inloggen op de Apple TV app.

Wanneer je in aanmerking komt, krijg je namelijk een pop-up die zegt dat je een jaar lang kan genieten van de streamingdienst. Krijg je die melding niet? Dan heb je geen recht op een gratis proefperiode. Maar als je van plan bent om binnenkort een nieuw Apple-toestel te kopen, dan kan je wel genieten het gratis proefabonnement.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472