ATEEZ, LE SSERAFIM en The Rose staan op Coachella

Coachella heeft de volledige lineup voor de editie van 2024 gelost. De headliners van dienst zijn Lana Del Rey, Doja Cat en Tyler, The Creator. Maar op de affiche zijn dit jaar ook drie K-popartiesten te vinden.

K-pop is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de muziekwereld en de artiesten vinden ook steeds vaker hun weg naar de grote zomerfestivals. Denk zo maar aan de verpletterende passage van j-hope op Lollapalooza Chicago in 2022 of Stray Kids als headliner op Lollapalooza Parijs in 2023. Dit jaar zullen er alvast drie Zuid-Koreaanse groepen te zien zijn op Coachella. Het Amerikaanse festival gaat dit jaar door in de weekends van 12 tot en met 14 april en 19 tot en met 21 april.

ATEEZ, LE SSERAFIM en The Rose

Elke festivaldag heeft dit jaar een K-popartiest op de affiche. De boyband ATEEZ zal zo te zien zijn op de eerste festivaldag, die doorgaat op vrijdag 12 en vrijdag 19 april. Op zaterdag, 13 en 20 april, zal de meidengroep LE SSERAFIM het beste van zichzelf geven in de woestijn in Indio. De derde groep is eigenlijk geen K-popgroep, maar wel de band The Rose. Zij zullen te zien zijn op de derde en laatste festivaldag, die zal doorgaan op zondag 14 en zondag 21 april.

In 2016 was Epik High de eerste Zuid-Koreaanse liveact die te zien was op het Amerikaanse festival Coachella. De groep mocht nog twee keer terugkeren en ondertussen waren ook onder andere BLACKPINK, CL (en 2NE1), BIBI, Jackson Wang en aespa te zien op het festival. BIGBANG stond op de affiche voor editie van 2020, maar die moest door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld worden.

Bekijk hier de volledige affiche voor Coachella 2024:

Meer
Lees meer...