T.O.P verlaat K-popgroep BIGBANG

T.O.P heeft laten weten dat hij geen deel meer uitmaakt van de K-popgroep BIGBANG. Begin vorig jaar verliet T.O.P het agentschap YG Entertainment. En nu maakt hij op Instagram duidelijk dat dat ook een exit van de boyband betekent.

Vorig kwam er een einde aan het contract van de leden van BIGBANG met het agentschap YG Entertainment. De vier leden van de groep besloten toen om elk hun eigen weg uit te gaan. Maar het leek erop dat het viertal wel nog zou samenkomen als BIGBANG, zoals het al deed in april 2022, nadat T.O.P YG Entertainment verliet in februari. Maar die comeback zal dus de laatste zijn van BIGBANG als groep van vier. Want T.O.P laat nu weten dat hij het hoofdstuk van BIGBANG al lang heeft afgesloten.

BIGBANG

BIGBANG maakte z’n debuut in 2006 en was zo een van de oudste K-popgroepen die nog steeds actief was. Oorspronkelijk telde de groep vijf leden, maar door zijn betrokkenheid bij het Burning Sun-schandaal verliet Seungri in 2019 de groep. Sindsdien bestond BIGBANG uit vier leden: T.O.P, Taeyang, G-Dragon en Daesung. 

Vorig jaar liep het contract van de vier overgebleven leden met YG Entertainment af. Daardoor kregen ze de keuze om bij het agentschap te blijven of andere oorden op te zoeken. T.O.P hakte de knoop in februari vorig jaar al door. Hij besloot toen om niet bij YG te blijven, maar hij bleef toen wel nog lid van BIGBANG. Zo was hij ook te zien in de comeback van BIGBANG, Still Life, die op 5 april 2022 verscheen. Het ging toen om de eerste release van BIGBANG als groep sinds 2018 en dus ook hun eerste met vier leden.

Eind 2022 besloten Taeyang en Daesung om net zoals T.O.P YG Entertainment te verlaten. Taeyang sloot zich aan bij THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment. Onder dat label bracht hij recent zijn soloalbum ‘Down to Earth’ uit. Daesung tekende in april 2023 een contract bij R&D Company. G-Dragon is nog steeds actief onder YG Entertainment.

T.O.P

T.O.P was dus de eerste die YG Entertainment verliet, maar hij bleef aanvankelijk wel een lid van BIGBANG. Dat maakte hij duidelijk door deel te nemen aan de comeback Still Life in april 2022. Maar nu laat T.O.P weten dat hij geen lid meer is van BIGBANG. Hij doet dat met een comment op Instagram. Een fan vroeg daar of hij BIGBANG verlaten had, waarop T.O.P antwoordde: “Ik ben al lang weg. Ik heb jullie al gezegd dat ik de groep verliet en dat ik sinds vorig jaar aan een nieuw hoofdstuk in m’n leven begonnen ben.”

In dat nieuwe hoofdstuk zal er wel nog steeds plaats zijn voor muziek. Zo laat T.O.P – opnieuw in een comment op Instagram – weten dat hij werkt aan solomuziek. Daarnaast zal T.O.P ook deel uitmaken van de crew van het DearMoon-project van SpaceX, waarmee hij naar de andere kant van de maan zal reizen. 

Meer
Lees meer...