Auto waarin Tupac Shakur werd doodgeschoten staat te koop voor 1,5 miljoen euro

Tupac Shakur Auto Te koop
Twitter/@nrthmusic

De auto waarin Tupac Shakur werd doodgeschoten staat te koop. De huidige eigenaar heeft de wagen helemaal opgeknapt, alleen de inkepingen van de kogels bleven behouden. Wie de BMW in zijn bezit wil, zal wel diep in zijn buidel moeten tasten. De prijs bedraagt namelijk 1,5 miljoen euro.

De dood van de Amerikaanse rapper dateert al van 1996. Maar nu wordt de auto waarin hij destijds werd neergeschoten, verkocht. En daar hangt een serieus prijskaartje aan vast van maar liefst 1,5 miljoen euro. Maar daarvoor krijg je wel de wagen waarin de bekende rapper vermoord werd. Misschien toch een ietwat duistere gedachte?

September 1996

Even een flashback naar 1996. Toen zat de Amerikaanse rapper Tupac Shakur in de auto bij muziekproducent Suge Knight. Toen hij onderweg was van een bokswedstrijd terug naar zijn hotel, kwam er plots een witte Cadillac naast hen rijden. En de inzittenden opende het vuur op de twee artiesten die op de achterbank zaten.

Suge kon de meeste kogels ontwijken en was daardoor niet zwaargewond. Maar met Tupac ging het minder goed. Hij werd twee keer in zijn borst geraakt, een keer in zijn arm en een keer in zijn bovenbeen. Maar de kogel die hem uiteindelijk de das omdeed was die in zijn long. Daardoor stierf hij zes dagen later in het ziekenhuis.

Opknapbeurt

De BMW van Suge was eigendom van het platenlabel Death Row Records. Dat label verkocht de wagen uiteindelijk op een veiling na het schietincident. En de huidige eigenaar, die de wagen in 1996 kocht, wil die nu opnieuw verkopen.

Tupac BMW
ISOPIX

Daarvoor kreeg die wel een flinke opknapbeurt. De auto werd volledig opgelapt naar een kopie zoals die er in 1996 uitzag. Zo kreeg de wagen ook een verse laag verf aan de buitenkant en werden de originele wielen vervangen. Maar de plek waarvan de huidige eigenaars denken dat ooit de kogels zaten, werd niet hersteld.

Diegene die uiteindelijk de wagen in zijn bezit zal hebben, krijgt ook een heleboel documenten. Daarin staat onder andere de duistere geschiedenis die de BWM met zich meedraagt, maar ook een certificaat dat aantoont dat de auto origineel gekocht werd door Death Row Records. De vraag is alleen maar of je een auto met zo’n geschiedenis eigenlijk wel wíl hebben.

Gesponsorde artikelen