Bang Si-hyuk geeft update over toekomst BTS: “We zijn nog niet klaar”

Bang Si-hyuk, de oprichter van Big Hit Entertainment (nu Big Hit Music) en bezieler van BTS, heeft een update gegeven over de toekomst van de boyband. De groep kondigde vorig jaar een pauze aan van de groepsactiviteiten om allemaal hun verplichte legerdienst uit te voeren. Voor Jin begon die in december 2022, j-hope zal binnenkort vertrekken. In een interview met Quest on Business van CNN geeft Bang nu een inkijk op de toekomst van de groep.

Quest on Business van CNN ging in gesprek met Bang Si-hyuk. Hij richtte in 2005 Big Hit Entertainment op, een kleine speler die moest opboksen tegen drie gigantische entertainmentbedrijven in Zuid-Korea, SM Entertainment, YG Entertainment en JYP Entertainment. Maar ondertussen stak Bang met HYBE die zogenaamde Big Three ruimschoots voorbij. Een duidelijk voorbeeld daarvan is de recente aankoop van 14,8 procent van de aandelen in SM Entertainment door HYBE.

Legerdienst BTS

Tijdens het interview ging het uiteraard over BTS, de groep die ervoor zorgde dat Big Hit Entertainment van een kleine speler uit wist te groeien tot een miljardenbedrijf. Op dit moment neemt de groep een pauze, waarbij ze een tijd geen muziek zullen maken als groep van zeven. Dat is uiteraard het gevolg van de verplichte legerdienst in Zuid-Korea. “Vanuit het standpunt van je carrière zou geen enkele artiest natuurlijk blij zijn om tegen hun wil zo’n lange pauze te nemen”, klinkt het bij Bang. “Maar ik denk dat dat los staat van de mentaliteit dat we het land trouw en graag dienen.”

Hij vertelt ook dat BTS al lang bezig was met de voorbereidingen op hun dienstplicht. “BTS en ikzelf spraken hier al over sinds het begin van 2018. We hebben er lang over gediscussieerd en we zijn nog niet klaar. We hebben alles zo voorbereid dat het een keerpunt kan worden in hun carrière. Het is logisch dat ze deze periode van rust nodig hadden na een intense periode van hard werk. Ze kunnen niet de BTS van vandaag blijven, maar moeten de ruimte krijgen om te groeien en te veranderen als artiest.”

2025

Jin begon op 13 december 2022 aan zijn militaire dienstplicht van 18 maanden. J-hope zal binnenkort als tweede naar het leger gaan. Toen HYBE de legerdienst van de leden van BTS aankondigde, liet het weten dat de groep in 2025 terug volledig zou zijn. Als dat het geval is zullen ook de andere vijf leden voor het einde van het jaar aan hun legerdienst moeten beginnen.

In zijn interview met Variety naar aanleiding van de release van de single on the street met J. Cole liet j-hope ook weten dat hij al uitkijkt naar de terugkeer van BTS als groep. “Ik heb me geamuseerd met het werken aan m’n soloprojecten en ik ben dankbaar dat zovelen onder jullie ervan genoten hebben. Het geeft ons allemaal de tijd om te groeien en volwassen te worden. Ik geloof dat na deze periode van persoonlijke groei, onze synergie als team veel sterker zal zijn. Als een team met mensen die van elkaar houden en om elkaar geven, kijken we ernaar uit om onze fans snel weer te mogen verwelkomen als groep.”

Meer
Lees meer...