Bedrukte stickers: mag je deze overal plakken?

Geschreven met branded content van Drukland.be.

Of je nu jouw merk wilt promoten als eigenaar van een bedrijf, of als creatieveling graag jouw eigen ontwerp wilt verspreiden; stickers zijn een krachtig middel om de aandacht te trekken van passanten. Maar de vraag is wel, mag je overal stickers plakken? In dit artikel verkennen we de mogelijkheden waar dit geen probleem is!

Waar mag je stickers plakken?

Hoewel je persoonlijk kunt vinden dat het plakken van stickers een vorm van creatieve vrijheid is, kunnen mensen dit ook als overlast ervaren. Vermijd daarom openbare eigendommen zoals straatmeubilair of verkeersborden. Dit is doorgaans verboden terrein.

Mits je toestemming hebt van de eigenaar is plakken op privé eigendom geen enkel probleem! Je kunt dus prima stickers bedrukken om deze vervolgens op de etalage van jouw eigen bedrijfspand, meubilair of andere eigendommen te plakken. Het leuke aan stickers is ook dat je deze makkelijk kunt uitdelen, waardoor jouw klanten vervolgens hetzelfde kunnen doen met hun eigen eigendom. Zo verspreid je de boodschap op een geheel legale manier!

Kies voor een passende sticker

Voordat je jouw exemplaren laat bedrukken is het aan te raden te bepalen op welk type ondergrond je de sticker het meeste zal verspreiden. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de ondergrond het beste plakt!

Zo zijn er stickers speciaal voor auto’s, containers, deuren, met doorzichtige ondergrond of speciale varianten voor buiten. Kies je wel voor een standaard exemplaar die vervolgens alleen op buitenlocaties wordt geplakt; dan wordt jouw ontwerp veel te snel aangetast. En dat is natuurlijk zonde. Voor buiten zijn er daarom speciale exemplaren van extra stevig materiaal met UV- en waterbestendige inkten. Zo blijft jouw bedrukte sticker zonder problemen een lange tijd zichtbaar, ook buiten!

Zo valt jouw ontwerp het meeste op

Nu je weet waar je mag plakken, wil je natuurlijk wel dat jouw sticker opvalt. Dit valt of staat met een goed ontwerp. Groot voordeel van stickers is dat je deze kunt laten bedrukken in talloze varianten, verschillend in grootte, vorm, maat en afwerking.

Kies voor opvallende kleuren en een pakkende boodschap die in één blik te begrijpen is. Je hebt op een sticker (tenzij je een heel groot exemplaar kiest) niet heel veel ruimte om tekst te plaatsen, probeer dit dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Het maken van een visueel aantrekkelijk ontwerp is daarom een echte must!  

Om extra op te vallen kun je bij sommige drukkerijen kiezen uit speciale afwerkingen zoals:

  • Glansafwerking; voor een extra glinstering.
  • Anti-slip laminering; handig voor op de vloer!
  • Transparante of full color achtergrond.

De sticker-etiquette: respectvol plakken

Terugkomend op de vraag of je overal stickers mag plakken, is het belangrijk om een respectvol sticker-etiquette te volgen. Respecteer openbare ruimtes en vermijd het beplakken van objecten die anderen kunnen storen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bedrijf of reclame uiting een negatieve associatie opwekt.

Denk logisch na en benut de plekken die je in eigen beheer hebt. Van promotie op de auto, de etalage of de vloer voor bewegwijzering; je kunt al snel opvallen door hier zelf bedrukte stickers te plakken. Het enige wat je nodig hebt is een pakkend en plakkend ontwerp!

Meer
Lees meer...