‘Bestemming X’: Maak kennis met Jef(ke)

De derde aflevering van Bestemming X werd er eentje vol verrassingen voor de deelnemers, maar ook voor de kijkers. Zo zaten er in de aflevering voor de eerste keer dit seizoen geen valse tips én stapte er een nieuwe deelnemer op de bus. Maak kennis met Jefke, aka de 32-jarige Jef uit Lier.

Na een turbulente aflevering van Bestemming X telt de groep nu zeven deelnemers. Daarbij moesten we afscheid nemen van zowel Natifa als Sydney, maar werd er ook een nieuwe deelnemer aan het programma toegevoegd. Die maakte een opvallende entree.

Jefke

De groep maakte in deze aflevering kennis met Jefke, een pop die het team dat ging raften moest meenemen op hun boot. Jefke belandde uiteindelijk op de bus, maar niet voor lang. ’s Nachts werd de pop namelijk al van de bus gehaald, waarna de groep de pop opnieuw tegenkwamen aan een bushalte. Nadat de bus even opnieuw geblindeerd werd, was de pop plots vervangen door de echte Jef.

Jef nam net zoals de andere deelnemers deel aan de selectieproeven voor Bestemming X. Daarbij kwam hij als fysiek sterkste uit de bus (pun intended). De kandidaten op de bus wisten dat hij de sterkste was én dat hij wist waar ze zich op dat moment bevonden. Vervolgens mocht de groep kiezen of ze Jef al dan niet meenamen. Daarbij besloten ze dat hij een te sterke tegenstander zou worden en lieten ze hem achter. Maar in de volgende opdracht kreeg hij alsnog de kans om mee te gaan met de bus. Daarvoor moest hij sneller in de bus zitten dan de laatste kandidaat van de groep.

Jef moest daarvoor 2 kilometer lopen van de bushalte waar hij zat tot aan de huidige locatie van de bus, een verlaten vliegveld. Daar moesten ook de andere deelnemers lopen. Zij moesten lopen naar een doos met boarding tickets om daaruit hun eigen ticket te vissen. Wie z’n ticket gevonden had, kon terugkeren naar de bus. Als ze enkel naar de doos en terug liepen, was de volledige afstand 1,1 kilometer, en dus een stuk minder dan de afstand van Jef, maar er stonden verleidingen verder op het vliegveld. Daar konden de deelnemers tips vinden over hun exitlocatie. En dat was voor verschillende deelnemers een te verleidelijk aanbod. Zo wist Jefke voor verschillende andere deelnemers op de bus te stappen en werd hij dus een nieuwe kandidaat, met een dubbele eliminatie tot gevolg.

Jef

De andere kandidaten werden voorgesteld voor het programma van start gaat, maar nu kunnen we dus ook Jef wat beter leren kennen. Jef is 32 jaar oud en woont in het Kempense Lier. Daar werkt hij als zelfstandige aannemer in totaalrenovaties. Die job geeft hem heel wat vrijheid waar hij enorm van kan genieten.

Jef droomt ervan om een huis te kopen in de bergen (misschien wel die van Slovenië) om daar te genieten van de rust en de prachtige natuur. In zijn vrije tijd trekt Jef er vaak op uit voor een avontuurlijke trek- of fietstocht met uiteraard een aperitiefje of een BBQ op het einde. Jef omschrijft zichzelf als kinderlijk enthousiast en is steeds verwonderd over de kleinste dingen des levens.

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Op VTM GO kan je telkens na de aflevering ook kijken naar Bestemming X: Het Complot waarin je een kijkje achter de schermen krijgt.

Meer
Lees meer...