‘Bestemming X’: Dubbele plottwist in derde aflevering

Bestemming X was gisteren al toe aan z’n derde aflevering. Daarin reed de bus verder van het racecircuit van Spielberg in Oostenrijk naar de volgende geheime locatie. Maar dat werd een rit vol plottwists. Zo kreeg de bus een nieuwe reiziger, moesten er twee mensen achterblijven én werden ook de kijkers opnieuw op het verkeerde been gezet.

De derde aflevering van Bestemming X bracht de groep via adembenemende landschappen naar een van de bekendste postkaartlocaties ter wereld: het meer van Bled in Slovenië. Maar wie dacht dat ze de makers en hun valse tips ondertussen te slim af waren, kwam deze aflevering bedrogen uit.

Jefke

De groep maakte in deze aflevering kennis met Jefke, een pop die het team dat ging raften moest meenemen op hun boot. Jefke belandde uiteindelijk op de bus, maar niet voor lang. ’s Nachts werd de pop al van de bus gehaald, waarna ze de pop tegenkwamen aan een bushalte.

Nadat de bus even opnieuw geblindeerd werd, was de pop plots vervangen door de echte Jef. Jef nam net zoals de andere deelnemers deel aan de selectieproeven voor Bestemming X. Daarbij kwam hij als fysiek sterkste uit de bus (pun intended). De kandidaten op de bus wisten dat hij de sterkste was én dat hij wist waar ze zich op dat moment bevonden. Vervolgens mocht de groep kiezen of ze Jef al dan niet meenamen. Daarbij besloten ze dat hij een te sterke tegenstander zou worden en lieten ze hem achter. Maar in de volgende opdracht kreeg hij alsnog de kans om mee te gaan met de bus. Daarvoor moest hij sneller in de bus zitten dan de laatste kandidaat van de groep.

Jef moest daarvoor 2 kilometer lopen van de bushalte waar hij zat tot aan de huidige locatie van de bus, een verlaten vliegveld. Daar moesten ook de andere deelnemers lopen. Zij moesten lopen naar een doos met boarding tickets om daaruit hun eigen ticket te vissen. Wie z’n ticket gevonden had, kon terugkeren naar de bus. Als ze enkel naar de doos en terug liepen, was de volledige afstand 1,1 kilometer, en dus een stuk minder dan de afstand van Jef, maar er stonden verleidingen verder op het vliegveld. Daar konden de deelnemers tips vinden over hun exitlocatie. En dat was voor verschillende deelnemers een te verleidelijk aanbod. Zo wist Jefke voor verschillende andere deelnemers op de bus te stappen en werd hij dus een nieuwe kandidaat.

Dubbele eliminatie

Door de komst van Jef zaten er opnieuw negen kandidaten op de bus, maar dat moesten er sowieso zeven worden op het einde van de aflevering. Dat betekent dus dat er een dubbele eliminatie op het programma stond.

Jef had daarbij een gigantisch voordeel. Hij vloog namelijk naar de locatie waar hij aan de bushalte werd gedropt en had dus meer kennis over de exitlocatie dan de andere deelnemers. Hij zette z’n X dan ook het dichtste bij de exitlocatie op de kaart. Uiteindelijk waren het Natifa en Sydney die het spel moesten verlaten. Natifa zette haar X in Slowakije en zat als enige in het verkeerde land. Sydney plaatse haar X wel degelijk in Slovenië, maar te ver van het meer van Bled.

Bekijk hier nog eens de exit van Natifa en Sydney:

Geen valse tips

Maar dat was niet alles wat vreemd was aan de derde aflevering van Bestemming X. In de derde aflevering van Bestemming X: Het Complot kwamen we namelijk te weten dat er geen valse tips in de aflevering verscholen zaten. In de eerste twee afleveringen werden de deelnemers én de kijkers telkens op het verkeerde been gezet door valse tips.

Maar in de derde aflevering wezen alle tips naar Slovenië, wat ook de echte eindbestemming van de aflevering was. Hierdoor werd je eigenlijk dus toch weer op het verkeerde been gezet wanneer je besloot om de tips niet meer te geloven.

De derde aflevering van Bestemming X: Het Complot is te bekijken via VTM GO. Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO.

Meer
Lees meer...