‘Bestemming X’: Spanning onder kandidaten neemt toe in derde aflevering

Vorige week zagen de kijkers van Bestemming X hoe de overgebleven kandidaten in Oostenrijk terechtkwamen. Daar namen ze ook meteen afscheid van Glenn. Hij zat, ondanks zijn pact met Zeno, het verst verwijderd van de locatie. Vanavond gaat de reis verder, maar de spanning tussen de kandidaten lijkt op te lopen.

Twee weken geleden namen we in Bestemming X in de eerste aflevering meteen afscheid van Bo. Een week later volgde met Glenn een tweede afvaller. En ook nu maandag moet er opnieuw iemand van de bus stappen. De persoon die het verst gokt van de exacte locatie van de bus moet namelijk onheroepelijk naar huis.

Die constante spanning zorgt natuurlijk ook voor een speciale sfeer in de bus. Zo verwacht iedere kandidaat dat er zomaar een mes in hun rug kan gestoken worden.

Derde aflevering

In de aflevering van vanavond worden de kandidaten opgesplitst in twee groepen van vier. Zij zullen tegen elkaar moeten racen. De ene groep gaat via het water en krijgt daarvoor een raft, de andere racet met een auto op een trein. Wie als eerste over de finish komt, wint de opdracht. De winnaars mogen 10 minuten in de felbegeerde VIP-ruimte, inclusief een uniek uitzicht door de voorruit van de bus. 

Toch is de sfeer in de twee groepen niet optimaal. “Ik heb het gevoel dat het spel al anders gespeeld wordt”, klinkt het bij Sydney. “Mijn informatie deel ik sowieso met Emiel. Hij en ik zijn een front”, vertelt Zeno dan weer. De grote groep begint zich in verschillende kleinere groepen te verdelen, en dat komt het programma misschien ten goede. Maar het zorgt er wel voor dat het voor de kandidaten mentaal moeilijker wordt.

Bekijk de preview van Bestemming X hier:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...