‘Bestemming X’: Makers nemen kijkers en kandidaten mee achter de schermen in speciale ‘making-of’

Benieuwd hoe het de makers van Bestemming X verging tijdens de lange reis door Europa? Dit weekend verschijnt er op VTM namelijk een special waarbij de makers vertellen over de moeilijkheden en uitdagingen in het programma. Zo waren er verschillende momenten waarop de productie dacht dat het écht fout ging aflopen.

Het eerste seizoen van het nieuwe VTM-programma Bestemming X zit er ondertussen op. De voorbije weken reisden elf kandidaten door Europa in een geblindeerde bus en moesten ze raden waar op de kaart ze zich bevonden. Uiteindelijk was het Gino die het er het best vanaf bracht en met de overwinning naar huis ging.

Maar om een geblindeerde bus en zoveel niets vermoedende kandidaten te vervoeren en te misleiden, daar waren heel wat middelen voor nodig. In een speciale making-of die op zaterdag 29 april op VTM te zien is, nemen de makers het publiek, en zelfs de kandidaten, mee achter de schermen.

Bestemming X

Elf onbekende Vlamingen gingen in de afgelopen weken op zoek naar Bestemming X. 24 dagen lang moesten ze tijdens een knotsgekke roadtrip doorheen Europa waarheid van misleiding onderscheiden. Uiteindelijk was het Gino die met de overwinning aan de haal ging. In een speciale aflevering die dit weekend op VTM te zien is, worden de rollen omgedraaid. Dan mogen de kandidaten al hun onbeantwoorde vragen stellen aan de crew.

Daarnaast komen dus ook de kijkers te weten hoe de makers op het idee kwamen, hoe ze de games en tips over de locaties hebben bedacht en hoe het eraan toeging achter de schermen. “We hadden zelfs ‘afplakteams’ mee die elke locatie ‘opnameproof’ moesten maken”, vertelt Vincent Custers, lijnproducer bij productiehuis Geronimo. 

“Cruciale fout”

In de aflevering krijgen we bijvoorbeeld ook te zien hoe het niet altijd even makkelijk was om de locatie écht te verbergen. Zo was er één moment waarbij de productie bijna een cruciale fout had gemaakt tijdens de busstop in Kroatië.

In de preview van de aflevering is te zien hoe Zeno zich douchte met een waterfles die aan een boom hing. “Hij was zich aan het douchen en toen pas beseften we dat er op die waterfles wel degelijk Kroatië stond”, vertelt een maker. “Ik weet niet of hij het gezien heeft of niet. Maar aangezien we constant aan het misleiden waren, konden we het best gewoon rustig blijven en alsof doen dat alles de bedoeling was.”

Bekijk de preview hier:

‘Bestemming X: de making-of’ is op zaterdag 29 april om 21.20 uur te zien bij VTM en op VTM GO.

Meer
Lees meer...