‘Big Brother’: Gesprekken over nieuw seizoen dan toch opgestart

Er komt mogelijk toch een nieuw seizoen van Big Brother in 2023. Dat blijkt uit uitspraken van de Nederlandse producent EndemolShine. Die heeft namelijk laten weten dat de voorbereidingen op een eventueel nieuw seizoen gestart zijn, al wil dat nog niet zeggen dat er ook effectief een vervolg komt op Big Brother.

Terwijl de eerste seizoenen van Big Brother meer dan twintig jaar geleden op de toenmalige zender Kanaal 2 nog een kijkcijferkanon waren, is dat nu heel anders. Sinds 2021 is het programma terug in een versie met Vlamingen en Nederlanders samen.

Slechte kijkcijfers

Het eerste seizoen van de hernieuwde Big Brother kon op nog enige belangstelling rekenen. Toch moest het het voor de finale doen met een al bij al matige 401.062 kijkers op Play4. De zender verklaarde toen tevreden te zijn met die cijfers omdat Big Brother ook op de website GoPlay voor veel trafiek zorgde en online op verrassend veel belangstelling kon rekenen.

Voor de editie van 2022 waren de cijfers nog slechter. Amper 208.449 kijkers zagen op Play4 in de finale van Big Brother hoe Salar met de prijzenpot naar huis mocht. In Nederland zijn de kijkcijfers verhoudingsgewijs zelfs nog slechter. Zeker daar zou er dus maar weinig interesse zijn om nog een derde gezamenlijke seizoen te maken.

“In gesprek met de zenders”

Omdat nieuws over een nieuw seizoen van Big Brother in 2023 uitbleef, ontstond recent twijfel of dat er wel zou komen. Daarom legde de website Showbizznetwork.nl zijn oor te luister bij producent EndemolShine.

“We zijn in gesprek met de zenders over een eventueel nieuw seizoen. Bij grote shows met een lange productietijd treffen we in deze fase altijd voorbereidingen, maar dat betekent niet per definitie dat het zeker is dat er een nieuw seizoen aankomt”, liet een woordvoerder van EndemolShine Nederland weten.

Meer
Lees meer...