‘Blind Gekocht’: Jan en Kim nemen gepast afscheid van hun droomhuis

Vorige week maakten we in Blind Gekocht kennis met Jan en Kim. Zij wonen eigenlijk al in hun droomhuis, dat ze met hart en ziel verbouwden, maar moeten noodgedwongen verhuizen. Hun vijfjarige zoontje Thor lijdt namelijk aan een zeldzame genetische aandoening waardoor ze nood hebben aan een aangepast huis. Maar dat huis zal dus hun droomhuis moeten vervangen en het is duidelijk moeilijk om afscheid te nemen van het huis waaraan ze zo hard gewerkt hebben.

In Blind Gekocht passeren er geregeld emotionele verhalen. Maar dat van Jan en Kim is extra moeilijk. Ze verbouwden hun droomhuis, maar kunnen daar niet blijven wonen. Hun zoontje Thor lijdt aan een zeldzame aandoening, waardoor hij evenwichtsproblemen heeft. Daardoor is hun woning niet veilig genoeg. Kinga en Bart staan voor een moeilijke zoektocht, maar ook voor Jan en Kim wordt het een zwaarbeladen afscheid.

Gepast afscheid

Kinga en Bart moeten zoeken naar een huis zonder al te veel hellingen en trapjes. En dat blijkt geen sinecure in het heuvelachtige Dilbeek, waar het gezin graag wil blijven wonen. Maar na heel wat panden te bekijken, vinden ze er toch eentje die helemaal perfect lijkt. Maar zal die het mogelijk maken om het droomhuis van Jan en Kim te doen vergeten?

Dat droomhuis is ondertussen ook verkocht, maar Jan en Kim nemen toch nog gepast afscheid van het huis waaraan ze zo lang met zo veel liefde werkten. Ze vieren namelijk hun huwelijk nog net in hun zelfverbouwde huis, zodat het echt hun “huwelijkshuisje” wordt.

Morgen komen we ook te weten of Kelly erin slaagt om een extra kamer te maken in het huis voor Evelien en Frida. Hun verhuisdag nadert en zij laten Berlijn achter zich om naar Mortsel te verhuizen. Maar zal dat met voldoende kamers zijn?

Bekijk hier nog eens het emotionele verhaal van Jan en Kim:

Blind Gekocht is elke donderdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...